Ta bort tapeter från texturerat väggar

Ta bort tapeter från någon väggyta kan vara en lätt eller inte så lätt, process. Ofta, vet du aldrig exakt vad du för tills du börjar på jobbet. En utmaning du kan möta medan att ta bort tapeter tar det bort av en texturerat vägg. Processen liknar tas bort från en slät vägg, med några variationer och försiktighetsåtgärder som hjälper dig vidare med minimal skada.

Instruktioner

•Köra din hand längs ytan på tapeten att upptäcka någon knäckning eller skrynkla som skulle tyda på ytan av texturerat väggen inte var ordentligt laddad innan tapetsering. Om väggen inte var ordentligt laddad, har du svårare att ta bort tapeten utan att skada strukturen på väggen. Leta efter någon lös fläckar i hörnen eller sömmar där tapeten skulle komma bort lätt.

•Mix en lösning av en del sköljmedel med en del varmt vatten i en sprayflaska. Du kan prova kommersiella självhäftande removers, men denna lösning är billig, skonsam och mindre benägna att skada väggen konsistens under.

•Spray tapet med lösningen i hörn och längs sömmar där det är lättast att dra upp papperet. Låt några minuter för att lösningen skall mätta tapeten. Gör en del av väggen i taget.

•Dra ut tapeten, med hjälp av händerna och försiktigt skiljer den från ytan av väggen med en skrapa. Dra och skrapa försiktigt så du inte slå ut någon textur från väggyta. Upprepa för varje avsnitt av tapet.

•Torka ner väggarna med en svamp och varmt vatten för att ta bort alla lim rester. Låt några dagar till luft torka innan grundning texturerat väggar till färg eller tapetklister igen.

Tips & varningar

  • Använd inte en scoring verktyget om lösningen inte mätta papperet utan den. Scoring kan möjliggöra den våta lösningen att tränga igenom ytan på väggen också, skadar texturen. Använd en scoring verktyget med ett grunt blad om du måste använda en.