Ta bort Tannin från vatten

Ta bort Tannin från vatten

Tanniner är organiska material som naturligt förekommer i jord och kan passera in i grundvatten källor. De tenderar att missfärga vattnet och ge det en bitter smak. De är inte giftiga och är ofarliga för människor. Men kan deras närvaro göra bra vatten obehagligt att dricka och kan även fläcken tvätt. Därför söker människor att behandla sin vattenförsörjning för detta problem.

Instruktioner

•Sätt en anion utbyte enhet i din vattenförsörjning. Dessa enheter fungerar som vattenmjukgörare. De innehåller mineraler, som bergsalt, som reagerar med tanniner, att ta bort dem från vattenförsörjning som de samlade med mineraler. Dessa enheter kan påverka nivåerna av klorid, sulfater och alkaliska i ditt vatten och måste övervakas noggrant.

•Tillsätt ett järn filter till ditt vattensystem. Tanniner visas ofta med järn och andra metaller i vatten. Dessa partiklar missfärgas också vattenförsörjningen. Ett bra järn filter tar samtidigt bort tanniner, särskilt om vattnet har varit förbehandlats med klor eller ozon. Ibland kommer tanniner coat ytan av dessa filter, gör dem värdelösa, så att de också måste vara noggrant bevakats.

•Inject en flocculant till din vattenförsörjning uppsamlingstank. En flocculant är en vätska som kommer att ta bort den positiva laddningen av jonerna i tanniner och låta dem flock tillsammans och bosätta sig på botten av tanken. Detta sediment kan senare tas bort. Med ett filter tillsammans med den här enheten kommer att garantera att alla partiklar som klarar av att förbli svävande att tas bort från vattnet.

•Beställ en ultrafiltrering membranet att installera i ditt vattensystem. Dessa enheter filtrera bakterier och järn, mjukar upp vatten och ta bort tanniner. Installationen kan kräva tillfälliga tillskott av natrium eller kalium tabletter.

•Pretreat vattnet med klor och installera en backspolning sediment filter. Denna enhet kan fånga och ta bort partiklar så liten som 5 mikrometer. Sediment är regelbundet backwashed ur systemet så att inte senare förorena vattnet.