Ta bort svart skokräm fläckar från mattor

Svart skokräm kan vara en särskilt svår fläck ta bort från mattor eftersom det har en olja som bas och färgämne. På grund av den komplexa karaktären på fläcken kräver det en exakt fläck borttagning regim. Du måste först behandla oljan, som kan lämna en envis film, innan hantera förfarandet behövs för att ta bort den svarta färgen. Om du behandlar fläcken försiktigt och med tålamod, kan du ta bort fläcken och rädda din matta.

Instruktioner

•Linsskydd högst upp på den svarta skon polska fläcken med bladet av en tråkig smörkniv. Bända upp härdad fläcken med kraft eller inte skrapa mot mattan--du bara vill lossa härdade massan.

•Moisten en ren vit trasa lätt med Kemtvätt lösningsmedel. Tillämpa den fuktade trasan direkt på fläcken tills skokräm är ordentligt dämpade. Sandskädda på polskt tills lösningsmedlet sjunker ner mattan.

•Pour 1 1/2 dl varmt vatten i en liten hink. Lägga till 1 till 2 msk flytande Ammoniak (beroende på storleken på området fläcken) och en lika stor mängd mild flytande tvättmedel. Kombinera ingredienserna tillsammans så att de fördelas jämnt.

•DIP en andra ren vit duk i hinken och fukta grundligt det. Vrid ur trasan att ta bort överflödig vätska och sedan använda den direkt på fläcken. Sandskädda på skokräm tills ammoniak blandningen suger i mattan.

•Våt tredje ren vit trasa med kallt vatten, sedan Vrid ur den så det inte droppar. Sandskädda på skon polska fläcken att suga upp alla resterande lösningsmedel eller ammoniak blandningen. Låt mattan området torr helt - om fläcken fortfarande dröjer sig kvar, upprepa borttagningen av fläcken igen.

Tips & varningar

  • Du kan köpa Kemtvätt vätska på maskinvara eller livsmedelsbutiker i avsnittet rengöring.
  • Om du är osäker på hur en rengöring eller fläck borttagning produkt kan reagera med din viss typ eller färgen på mattan, testa den på en omärklig område (som enligt möbel) att säkerställa att produkten inte kommer att missfärga mattan.
  • Använd alltid bara vita dukar att ta bort fläckar eftersom färgerna i färgade dukar kan smitta av sig och missfärga mattan.
  • Aldrig kan gnugga fläcken kraftfullt ta bort det, särskilt med mattan--övertryck göra fläcken diskbänken ännu längre in på mattan fibrer och vara ännu svårare att komma ren.