Ta bort skrapmärken från väggarna

Ta bort skrapmärken från väggarna

Skrapmärken är inte lika vanligt på väggarna som de är på golv, men de inträffar. Den lätthet med vilken du kan ta bort dem beror på vilken typ av färg på väggen; repor är mycket lättare att ta bort från glans eller halvblank väggar än från väggar målade med platt färg. I det senare fallet finns det en risk för att skada lacken när du gnuggar bort repor, så du bör vara beredd att röra upp fläcken med ny färg. Oavsett vilken färg, om repor följa repor, är det bäst att fylla och måla om dem.

Instruktioner

• Känn muren under varumärket instegsskydd. Om den är repad, reparera scratch med spackling förening. Murslev föreningen på med en plast spackel; vänta på att torka; sedan slipa det lätt med 120-slippapper. Retuschera reparation med Väggfärg.

•Kontrollera väggfärg om du inte känner några repor. Om färgen har en glans, kan skrapmärken vara lätt att ta bort. Försöka gnugga instegsskydd med ett rent suddgummi. Om som inte fungerar, prova en fuktig svamp och, om varumärken finns fortfarande kvar, sätta en droppe diskmedel tvål på svampen. Om allt annat misslyckas, göra en pasta med bakpulver och vatten och gnugga den på instegsskydd Markera, med hjälp av svampen.

•RUB en instegsskydd mark av en vägg med platt färg med hjälp av en fuktig svamp. Om märket inte kommer, sätta en droppe diskmedel på svampen. Gnugga lätt, eftersom platt färg nöts bort lätt. Undvik att använda bakpulver, eftersom det är milt slipande och kan bära färgen.

•Torka området med klart vatten efter instegsskydd märket är borta. Vänta tills vattnet för att torka, sedan flytta runt i rummet och undersöka väggen från flera vinklar. Om platsen är fortfarande synliga, är vilket är troligare om väggen har platt färg, den bäst kursen av handling att röra upp med färg.

Tips & varningar

  • Ett annat sätt att få skrapmärken mot blanka väggarna är att gnugga dem med ett lösningsmedel, till exempel kemtvätt vätska. Lösningsmedel gör permanenta märken på platt färg som kräver färg touch-up, emellertid.