Ta bort sanden från PVC utbudet rören

När lokala verktyg utför arbete på vattenledningar eller när brandposter spolas, kan sediment och sand ange din PVC matarledningar. Medan detta inte normalt skadligt för din hälsa och de flesta av detta sediment är fångad av kran filter och vattenfiltrering enheter, över tid kan bygga upp och presentera ett problem. Det är svårt att få bort all sand från vattenförsörjning linjer, kan rensa rören ta bort huvuddelen av det och återgå ditt dricksvatten till sitt normala tillstånd.

Instruktioner

•Ta bort filtren på alla kranar i ditt hem och rensa bort alla sediment samlas inuti. De flesta kran filter är i slutet av kranen och enkelt är avstängda. Du kan behöva använda en skiftnyckel för att lossa filtret om det fastnat på skalan eller rost.

•Aktivera kallt vattenkranen närmast vattenmätaren att rensa rören av sediment och sand. Om denna kran är ansluten till en AVHÄRDARE, aktivera närmast osmälta kranen till mätaren. Om alla kranar i ditt hem är ansluten till ett vatten mjukgörande system, aktivera en utanför kran.

•Tillåt vattnet att köra i ca 10 minuter att tvinga så mycket sand och skräp från linjer som möjligt.

•Vrid av vatten och vänta i 60 minuter. Om vattnet är fortfarande missfärgad eller molnigt, aktivera vattnet igen i ytterligare 10 minuter.

•Vrid vattnet av och ersätta de kran filter. Om ditt vatten inte fungerar relativt klart efter två timmar, kontakta din lokala vatten verktyg för hjälp. Trasiga vattenledningar och försämring av metall kan också orsaka sediment till form i din PVC matarledningar och måste repareras för att lösa problemet.

•Kontrollera filtren på dina kranar varje vecka efter rensning raderna och ta bort sand eller sediment som har samlats in. Resterande belopp kommer att förbli i raderna efter rensning och fångas vanligen av dessa filter.

•Kapa tillbaka till månatliga inspektioner av din kran filter när du inte längre hittar sediment med veckovisa kontroller.

•Purge ditt vatten linjer när din lokala utilities utföra vattenledning arbete eller spola brandposter. Dessa verksamheter kommer att orsaka sediment i din vattenförsörjning linjer i flera veckor.

•Kontakta en rörmokare om du har renat raderna och är fortfarande ser stora mängder sand i ditt vatten eller om det har varit något arbete på din vattenledningar nyligen. PVC-rör utbudet är inte mottagliga för försämring men gjutjärn och galvaniserat rör att försämras kan producera sediment. En rörmokare kan avgöra om ditt hem är fortfarande ansluten till en metall leverans någonstans.