Ta bort rost på Vinyl plattor

Vinyl-kaklat golv kan bli känsliga för rost fläckar om vatten plaskade på golvet och tillåtas torka--särskilt om det är hårt vatten. Och utsläppande metallföremål direkt på golvet för längre tid kan orsaka rostfläckar. Den totala skönheten golv är minskat av fläckar. Genom att ta bort rostfläckar från vinyl kan golv du återställa det ursprungliga utseendet på golvet så att ingen någonsin ens vet fanns en rost fläck.

Instruktioner

• Fyll en hink med 1 gallon med varmt vatten. Blanda i 12 uns av oxalsyra tills det löses upp. Applicera lösningen på rost fläcken med en svamp och låt det sitta i minst 5 minuter. Spola fläcken med en ren, fuktig trasa. Du kan köpa oxalsyra på de flesta maskinvara eller hem förbättring butiker.

•Mix en lösning av 10 delar vatten och 1 del klor blekmedel för en annan metod att ta bort rostfläckar från vinyl. Fukta en ren, vit trasa med blekmedel lösningen och placera trasan på rost fläcken. Låt blekmedel-indränkt högspänningsnätet sitta på fläcken för upp till 1 timme. Använd en hård borste för att skrubba fläcken med blekmedel lösning. Torka rent med en fuktig, vit duk.

•Använd raka isopropyl gnugga alkohol på rost fläcken om ovanstående metoder var misslyckade. Blöt en trasa i alkoholen och lämna trasan på rost fläcken i 1 timme. Skrubba fläcken med en hård borste och torka rent med en våt trasa.

•Form en pasta genom att blanda grädde av vinsten med en sandskädda av vatten för ännu ett annat alternativ att ta bort rost fläckar från vinyl plattor. Applicera pastan på rost fläcken och låt det sitta på fläcken för mer än 1 timme. Skrubba fläcken med en scrub pensel och torka rent med en fuktig trasa. Du kan köpa grädde av vinsten där kryddor säljs på de flesta livsmedelsbutiker.

•Inköpt en kraftig vinyl golv renare och strippa som en sista utväg. Enligt instruktionerna etikett att försöka ta bort rost fläcken.

Tips & varningar

  • Använd aldrig ammoniak på vinyl kakel golv. Det är ett frätande ämne som kan äta bort på det golv yta.
  • Blanda inte rengöringsmedel tillsammans. Blandning av dessa produkter kan producera giftiga ångor som kan vara skadliga för din hälsa.
  • Oxalsyra är giftig så hålla det borta från barn och husdjur. Skydda din hud och ögon med glasögon och gummihandskar från den irriterande effekt oxalsyran kan producera.