Ta bort rost från gamla gjutjärnskamin

Gjutjärn kaminer har funnits länge. Dessa tunga och ibland utsmyckade kaminer lägga till en rustik charm i köket. Men att hålla gjutjärn spis rost-fritt är en pågående hushåll knepig. Järn är mycket benägna att rosta när det kommer i kontakt med fukt eller vatten. En gammal gjutjärnskamin kan har årtionden av rost på den om det inte underhölls ordentligt. Att ta bort rost från en gammal gjutjärn spis är möjligt, men det tar tid och massa armbåge fett.

Instruktioner

•Scrub av rost med en wire borste eller stålull pad. Använda en hel del kraft för att bli envis rost både i och utanför kaminen.

• Öppna ett fönster för ventilation. Sätta på gummihandskar och en vit ansiktsmask. Gäller rost remover rostfläckar på spisen. Lämna som regisserades av etiketten, vanligtvis 10 till 20 minuter.

•Scrub på rost med en pad stålull. Torka rent med fuktiga. Rust remover innehåller starka syror som saltsyra, som bryter ner rosten. Dessa syror är giftiga så använd med försiktighet.

•Sandblast i gjutjärn spis. Hyra en sandblästring maskin från ett hem förbättring center om du har erfarenhet sandblästring eller anlita en professionell sandblaster. Sandblästring är det mest effektiva sättet att ta bort omfattande rost på en spis.