Ta bort rost från ett gjutjärn staket

Gjutjärn stängsel är attraktiva och hållbara, men som med alla gjutjärn, det är känsliga för rost då exponeras oskyddat för fukt. Inte alla kommersiella rost removers är lämpliga för gjutjärn, så välj noggrant. Använd aldrig en rost remover formulerade för gjutjärn på andra material, såsom plast eller cement. Rost avlägsnas från gjutjärn stängsel kan vara tråkiga och noggrann. Du hittar dina ansträngningar mer givande om du slutför ett litet staket avsnitt i taget, så att du kan se resultaten av din hård arbete, innan vi går vidare till nästa avsnitt.

Instruktioner

•Torka ner det första avsnittet av staketet som du kommer att ta bort rost, med trasor eller shop handdukar. Don din gummihandskar, mask och glasögon.

•Spray syra-baserade rost remover på en ren, torr trasa tills trasan är fuktig. Gälla rostiga ställen på gjutjärn staket duken. Håll duken på plats för ca 30 sekunder att tillåta den rost remover att penetrera gjutjärnet.

•RUB med trasa för att ta bort ytan rost. Flyttar från rost plats till plats, ta bort ytan rost rost. Vissa tyngre rost kan finnas kvar på avsnittet staket.

•Spray en tråd-borste med rost remover. Skrapa tyngre rostfläckar med pensel. Torka rost återstoden av avsnittet gjutjärn staket med en ren, mjuk trasa.

•Ta bort rost som får lämnas in i sprickor, rullar och skrevor, med hjälp av en icke stål Slipkloss besprutas med rost remover. Arbeta ett område i taget, ta bort rostig rester med en ren trasa som du framsteg längs avsnittet staket.

Tips & varningar

  • Välja en dag när du kan ägna tillräckligt oavbruten tid till att ta bort rost från din gjutjärn staket. Jobbet kommer att gå mer smidigt om du kan arbeta metodiskt från avsnitt till avsnitt.
  • Vissa syra-baserade rost removers att skapa ställen om de tillämpas direkt till gjutjärnet. Alltid spraya den rost remover från staketet för att undvika stänk.