Ta bort plast från Nonstick stekpannor

Ta bort plast från Nonstick stekpannor

Det händer då och då: en plast brödpåse eller redskapet blir kvar i en nonstick kastrull. När uppvärmd, plasten smälter och följer pan. Eftersom du inte ska använda stålull eller slipande kuddar på insidan av nonstick köksredskap, måste du vara lite kreativ. Lyckligtvis fungerar flera metoder för att ta bort plast från en nonstick stekpanna. Om en väg inte fungerar, prova något annorlunda.

Instruktioner

•Sprinkle bakpulver på pannan och skrubba bort smält plast med en något blöt trasa eller svamp. Skölj i rinnande vatten. Om plasten togs bort, tvätta din panna som vanligt med varmt vatten från tvål eller placera den i diskmaskinen.

•RUB vissa nagellacksborttagare på smält plast med en trasa eller svamp, men hålla det borta från en värmekälla eftersom det är brandfarligt. Igen, om det fungerar, tvätta din nonstick stekpanna som vanligt. Var noga med nagellacksborttagare är tvättas bort innan du fortsätter till nästa steg, om det behövs.

• Tryck upp en tändare till plast. När plasten börjar smälta igen, skrapa bort överskottet med en disponibel träsked. En chopstick från en kinesisk restaurang fungerar också bra. Tvätta som vanligt när du är klar.

Tips & varningar

  • Kassera nonstick köksredskap om det blir repad eller skadad.