Ta bort oljefärg bas från skåp

Många äldre hus har skåp och andra snickerier målade med oljebaserade färger. Innan du väljer ett lösningsmedel för att ta bort ta bort oljebaserad färg från ditt skåp, behöver du veta om de är trä fanér eller massivt trä. Om ditt skåp är faner, där en tunn beläggning av plywood är skiktad över andra material, kommer du vill ta bort fanér helt, eftersom de lösningsmedel som beskrivs nedan kommer att skada tunn plywood.

Instruktioner

•Inköpt ett färgborttagningsmedel som Durmond's Peel bort 7, som är framtagen speciellt för avlägsnande av oljebaserade färger från trä eller Stefan Strip Premium strippa, också för att avlägsna oljebaserade färger utan att skada trä.

•Använd strippa med en akryl pensel. Köp inte en dyr borste, eftersom du inte kommer att kunna använda den igen efter använder den med färgborttagningsmedel. Pensla på som tjock kappa som du kan på oljebaserade färgen med ett enda penseldrag. Pensla över färgen i en riktning. Flera penseldrag kommer att orsaka strippan att börja skilja och fungerar mindre bra.

•Let flytta sitta på färgen kortare ges efter produkt instruktioner, vanligen 10 till 15 minuter. Skrapa de torkade strippan bort med en plast skrapa för att inte skada träet under. Du kan behöva använda lite stål ull att ta bort små, svårt att ta bort fläckar. Om du tar bort färgen är mycket tjock, kan det ta flera program för remover till undan alla lager.