Ta bort mörka fläckar från injekteringsbruk

Mörka fläckar på injekteringsbruk är sannolikt resultatet av mögel, mögel eller vanlig gammal smuts uppbyggd. Lederna i många kaklade ytor fylls med injekteringsbruk och, precis som kakel själv, injekteringsbruk är känsliga för smuts och sot. Injekteringsbruk är dessutom ofta utsatt för fukt, vilket gör det en ideal villkorar för en mögel tillväxt. Oavsett om fogarna är mörk från mögel, mögel, smuts eller något annat ämne, kommer att att ta bort mörka fläckar hålla injekteringsbruk och hela kaklade ytan ser snyggt och rent.

Instruktioner

•Använd en tråkig kniv att skrapa bort så mycket av mörk plats som du kan. Om det är redan bäddat in in i fogarna, kommer du sannolikt inte bort mycket. Var försiktig när du gör detta för att inte för att chip eller skada injekteringsbruk.

•Mix en rengöringslösning som säljs i en hink. Kombinera en del diskmedel och fyra delar vatten.

•DIP en hård blöt pensel i rengöringsmedelslösningen. Skrubba de mörka områdena i fogarna med rengöringsvätska och skrubba borste. Utöva vissa påtryckningar och skrubba raskt.

•MOP över området med vanligt vatten. Att bruket att lufttorka och kontrollera om det finns några spår av de mörka fläckarna. Om fläckarna var mild och mycket mer på ytan av injekteringsbruk, kan det tvål och vattnet ha gjort susen. Om fläckarna var mer inbäddad i injekteringsbruk, kan en starkare produkt behövas.

•Pour vissa outspädd väteperoxid i en spray flaska om de mörka fläckarna kvarstår. Spraya de mörka områdena i fogarna med peroxiden.

•Tillåt peroxiden penetrera injekteringsbruk utan sköljning. Skrubba fogarna med en gammal tandborste att mjuka upp de mörka fläckarna. Peroxiden avdunstar inom flera timmar och, förhoppningsvis, de mörka fläckarna kommer att vara borta också.

•Använd syre blekmedel som en alternativ metod för rengöring av mörka fläckar från injekteringsbruk, eller om fläckarna inte var bort med ovanstående produkter. Blanda en lösning av syre blekmedel och vatten i en hink. Det exakta förhållandet mellan syre blekmedel till vatten varierar beroende på koncentrationen av natrium percarbonate i den produkt du använder. Se etiketten för specifika blandning instruktioner.

•Pour syre blekmedel lösning direkt från hinken på de mörka fläckarna. Låt det sitta i minst 30 minuter.

•Scrub fogarna med en hård borste tid har förflutit. Skölj med en mopp och vanligt vatten.

Tips & varningar

  • Testa den produkt du använder på en inconspicuous areal av injekteringsbruk innan du tillämpar den i hela. Var noga med att produkten inte missfärga injekteringsbruk.