Ta bort mögel lukt från läder

Ta bort mögel lukt från läder

Läder är vanligtvis värdefull till sina ägare, som många gånger var tvungen att spara ihop pengar för att köpa sådan lyx. Tyvärr ibland startar en unken eller mögel lukt rykande ur dess vackra läder dölja. En mögel lukt innebär att det finns mögel i dina möbler, väska, skor, eller oavsett läder objekt är i din ägo. Så, så snart som lukten är märkt, du bör ta hand om problemet omedelbart. Om inte, mögel kommer bara att förvärra och möjligheterna att spara ditt läder objekt blir smalare och smalare med tiden.

Instruktioner

•Know din läder. Det är viktigt om du vet om din läder behandlas eller naturliga. Behandlat läder blir lättare att rengöra eftersom den kan hantera vätskor långt bättre än naturliga läder, som fläckar och fläckar uppstår lätt. Att veta om din läder behandlas eller ej kommer att hjälpa dig att avgöra vilken typ av rengöringsmedel ska du köpa.

•Inköpt läder-rengöringsprodukter. För mögel är det bäst om du strikt följa maskinvarutillverkarens anvisningar eller köpa en produkt som skapats för din typ av läder. Exempel för skinnmöbler är läder Master Mold Killer och Em ren, båda är specialdesignade enzym städare att döda mögelsporer i lädermöbler. För att ansöka, bör du följa tillverkarens anvisningar. Generellt kommer du rengör ytan först med spray och tyg och sedan spraya mer tid att sitta över natten.

•Använd vit vinäger eller isopropylalkohol på behandlat läder. Du kliva från tillverkarens rekommendationer så testa på en diskret plats först för att vara säker att det inte skadar lädret. Låt det torka innan du gör ditt slutgiltiga beslutet. Använda lika delar vinäger eller isopropylalkohol (inte båda) och vatten, och doppa en mjuk trasa in i den och vrid ur den. Gnugga trasan hela läder och låt det sitta över natten. Följa upp med en läder renare och balsam för din specifika typ av läder.

•Hire en professionell renare eller kasta ut. Om du inte kan bli av mögel lukten eller om lukten returnerar, alltså det finns fortfarande mögel. Du vill inte riskera din hälsa genom att låta den vara och fortsätta att växa och släppa dess gifter i luften du andas.