Ta bort mögel från utomhusfärg

Mögel på utsidan av ett hem kan vara synliga som fula gröna eller svarta fläckar nära marken och runt platser där bladverk kan skymma solljuset. Mörka, fuktiga platser med dålig luftcirkulation är grogrund för mögel och mjöldagg, även på utsidan av hemmet. Skära ned bladverk och förbättra villkoren i fuktiga, kan mörka områden hjälpa hålla hemmet fritt från mögel i framtiden.

Instruktioner

Förbereda området

•Placera på en respirator eller mask. Mögelsporer kan bli luftburna och orsaka skador på lungorna och allergiska reaktioner.

•Spray området med en trädgårdsslang att dämpa mögel. Låt torka i 30 minuter eller så, så att området är fuktig men inte blöt. Fuktigt är mögel lättare att arbeta ren utan lanserar luftburna sporer.

•Kapa tillbaka bladverk och undanröja hinder för att förhindra mögel från att växa tillbaka. Ta bort alla blad du tänker behålla, eftersom vinäger kan skada växterna.

Rengöring av mögel

•Mix 3/4-kopp ättika med 1/4-kopp vatten. Testa sprutning och rengöring med vinäger i ett inconspicuous område av utomhusfärg att se till att det inte skadar lacken. Lämna ättika i test plats för 10 till 15 minuter.

•Skölj testet spot grundligt. Om vinäger orsakar skador på lacken, använda vanligt vatten och en scrub pensel för att rengöra mögel. Vara försiktig med att repa lacken och orsaka fjällning. Om testet plats inte drabbas, är det säkert att gå vidare med med ättika för att ta bort mögel från resten av exteriören.

•Spray det drabbade området frikostigt med vinäger och vatten lösning. Mätta området med vinäger, var noga med att undvika gräs och dekorativa blad. Låt den vinäger lösningen sitta i 10-15 minuter att lösa upp mögel.

•Lightly skrubba mögel från färgen. Använd lätta cirkulära mönster medan skura, noga med att inte poäng färgen eller orsaka fjällning eller peeling. En disktrasa kan vara praktiskt att torka bort det slam som produceras av skura bort mögel.

•Wash det hela yttre med en trädgårdsslang, noga med för att avlägsna alla spår av mögel och vinäger från väggar och marken nedanför. Tvätta från topp till botten att fullt skölja mögelsporer från stiftelsen och väggar.

Tips & varningar

  • Växter som gör bättre luftning av området får släppas ut till bättre ändamål nära utsidan av hemmet.