Ta bort lukten av färg från ett rum

Ta bort lukten av färg från ett rum

Om du är förbannade med en känslig näsa, kan veckan efter en interiör lack vara en påfrestande upplevelse. Ny lack avger gaser för åtminstone så länge; utbyte av flyktiga organiska föreningar med atmosfären ingår i härdningsprocessen. Med låg - eller noll-VOC färg kan minska lukter, men det kommer inte att eliminera dem. Det är ingen idé att försöka täcka dem med luftfräschare, doftljus eller eteriska oljor; du bara lägger till fler kemikalier i luften. Du behöver något som absorberar lukter, och det finns många möjligheter med hjälp av vanliga hushållsartiklar.

Instruktioner

•Öppna fönstren för att cirkulera luften i rummet. Förstärka luftcirkulation med fans eller av turing på den centrala systemet. Det är särskilt viktigt att göra detta för åtminstone en dag direkt efter målning-jobbet eftersom det är när färgen off-gaser mest.

•Fyll flera skålar halvvägs med vit vinäger och sprida dem runt i rummet. Alternativt fyll varje skål med vatten, lös upp en halv kopp salt i vattnet och tillsätt flera skivor av citron. Dessa lösningar kommer att absorbera färg lukter.

Pappershanduk även fler lukter genom att skära flera lök i halv och sprida ut dem runt i rummet. Lök också absorberar lukter, och trots att de producerar en svag lukt av sina egna, det går bort när du tar bort dem från rummet.

•Sprinkle bakning soda på mattan, om rummet är heltäckningsmatta. Lämnar det över natten och vakuum det upp på morgonen. Förutom absorberande färg lukter, friskar det mattan.

Tips & varningar

  • Om du har centralvärme, arbeta vinäger, citroner eller lök snabbare om du placerar dem framför air avkastningen.
  • Paint lukter kommer att skingra snabbare om du målar på en torr dag, eftersom färgen torkar snabbare.
  • Om du spendera de extra pengarna för noll-VOC färg, använda primer av samma kvalitet, eller har du fortfarande lukter.
  • Andas flyktiga organiska föreningar kan ha negativa kort - eller långsiktiga hälsokonsekvenser, beroende på vilken typ av färg du använder och hur länge de flyktiga organiska föreningar kvar i luften. New York State Department of Health rekommenderar minimera exponering för alla typer av flyktiga organiska föreningar.