Ta bort lukten av barnmat från burkar

Om du har samlat baby mat burkar att använda för olika hantverk projekt eller för att lagra små saker i, kan du komma över problemet med en vänster bakom lukt. Om du inte vill att doften av ansträngda morötter störa din hemlagade geléljus, kommer att du behöva ta bort lukten. Det finns ett sätt du kan helt bli av med lukten från baby mat burkar, och vad du behöver utföra uppgiften är en billig Hushållens produkt.

Instruktioner

•Wash den leftover mat eller matrester baby mat burkar med varmt vatten och skrubba burkar och lock med en plast scrub pensel och skålen tvål. Skölj dem ordentligt med varmt rinnande vatten, skala och etiketterna bort dem. efter att limmet har mjuknat från det varma vattnet. Ställa in burkar och lock upp och ner på en pappershandduk i ett soligt fönster att droppa torr eller torka dem för hand.

•Flip torrt burkar och lock över på hushållspapper så att öppningarna vänd uppåt. Strö bakpulver i burkar och lock. Locken är oftast där de flesta av baby mat lukten dröjer, så se till att locken är helt täckt med bakpulver. Vänta 48 timmar eller så för bakpulver att absorbera lukten.

•Dump bakpulver ur burkar och lock. Skölja dem under rinnande vatten för att ta bort rester av bakpulver och torka dem ut igen med pappershandduk. Baby mat burkar är nu doft-fri och redo att användas för craft-projekt.