Ta bort kräkas fläckar från en madrass

Ta bort kräkas fläckar från en madrass

En sjuk sällskapsdjur eller ett barn med influensa kan lätt göra en oavsiktlig röra på en säng, speciellt under mitten av natten. Kräkas kan vara ganska äckligt och svårt att rengöra från en madrass, men du måste agera snabbt när du tar bort fläckarna. Äldre fläckar kan vara mycket svårare att ta bort. Trots att kräkas fläckar kan vara svårt att rengöra, genom att följa några enkla och billiga tips, du kan spara din färgade madrass från en resa till den container.

Instruktioner

Pappershanduk som mycket kräkas som möjligt med vita handdukar. Strö 1 kopp bakpulver över fläckarna och lämnar över natten. Bakpulver kommer att absorbera extra fukt och ta bort lukt från madrassen.

•Vacuum bakpulver från madrassen. Kombinera 1/2 dl vatten och 1/2 kopp vit vinäger i en sprayflaska och spraya fläckar. Använd en scrub pensel och skrubba fläckarna tills de tas bort. Vinäger kommer att ta bort fläckar och neutralisera lukten.

•Flytta madrassen utomhus torka i friska luften. Om det inte är möjligt att flytta madrassen utomhus, pekar ett fan på madrassen och låt den torka.