Ta bort keramikplattor från gips

Om du har kaklade gips, och du måste ta bort det kakel för att dyka upp igen väggen, inte bara börja slå på kakel med en hammare. Detta synsätt kan fungera för badrumsgolvet kakel, men väggen kakel måste tas bort mer noggrant för att undvika att bryta mot gips bakom den. Det bästa tillvägagångssättet är en långsam, stadig process som börjar med utvinna en bricka för att skapa en utgångspunkt, sedan få på de andra därifrån.

Instruktioner

•Spread presenningar på golvet runt botten på väggen. Täcka alla i närheten fixturer som inte kan avlägsnas, som sjunker eller skåp.

•Dig ut injekteringsbruk linjer runt en tegel, skrapa på injekteringsbruk med din injekteringsbruk såg. Push klingan fram och tillbaka över injekteringsbruk ytan flera gånger, att komma till basen av kakel på alla fyra sidor.

•Ställ in din mejsel i extraherade linjen, med spetsen på mejseln mot basen av kakel. Hålla mejseln på en flack vinkel (ca 30 grader). Knacka försiktigt på baksidan av mejseln med din hammare att lossa kakel från väggen. Fortsätt tills kakel skjuts ut.

•Chisel vid basen av den omgivande kakel från det öppna utrymmet på väggen som du har skapat. Arbeta dig i alla riktningar, knacka ut plattorna en efter en, genom att bryta deras murbruk obligationer med väggen. Försök att hålla alla brickor i ett stycke som du extrahera dem. Ta dem alla ut.

•Gå över muren med din målning skrapa ta upp resterande kakel murbruk eller självhäftande.

Tips & varningar

  • Bära skyddsglasögon vid utvinning plattor.