Ta bort kalcium & rost från ett hushåll

Rosta former när järn reagerar med syret i vattnet. Syret i luften löser sig i vattnet och orsakar rost bildas. Mineralisk eposits tenderar att form när du har "hårda" vatten, som är vatten som innehåller upplöst hårdhet mineraler ovan 17 delar per miljon. Kalcium och magnesium är de vanligaste mineralerna i hårt vatten.

Instruktioner

Ta bort rost uppbyggd

•Ta bort rost från porslin med salt och citrus. Rostfläckar förekommer i toaletter och handfat från oxidation av järn i rör och andra metallföremål. Stift Bobby, burkar och andra skönhetssalonger objekt kan lämna rost ringar på ytor.

En kombination av salt och citron eller lime juice tar bort rost. Strö salt på en torr lodrät yta och lägga till juice. För badkar, handfat och toalett, fukta området så att saltet följer. Tillämpa saft frikostigt. Låt blandningen sitta för två eller tre timmar, sedan torka bort. Tillämpa det igen tills rosten är borta.

•Ta bort rost med en pimpsten. Pimpsten stenar är mjuka, men gryniga, vulkaniska bergarter. De är bäst vet för exfolierande fötter och armbågar. Men pimpsten är användbar för att ta bort rostfläckar från porslin. Bära gummihandskar och våta pimpsten med vatten. Skrubba ytan tills rosten har försvunnit. Vara medveten om att denna behandling kommer sannolikt också skrapa på ytan av vad du rengöra.

•Ta bort rost med hjälp av Whink. Whink tar bort rost från porslin, kläder och bänkskivor. När du använder Whink på kläder, applicera produkten till rostfläckar och sätta dem i brickan omedelbart. För Diskhoar och toaletter, spraya produkten på ytan, låt det sitta i några minuter och torka av med en svamp eller trasa. För bänkskivor och andra horisontella ytor, tillämpas Whink full styrka på svampen och torka ytan.

Ta bort kalcium uppbyggd

•Dissolve kalkavlagringar med vinäger.

Använd ättika full styrka på duschdörrar, badkar och kakel. Tillämpa ättika, låt det sitta i 10 minuter och skölj.

För envis badkar sot, torka badkaret med full strenth vinäger. Täck en svamp med bakpulver och skrubba badkaret.

För extra städning på kakel, blanda 1/2-kopp bakpulver, 1 kopp vitt destillerad vinäger och 1 dl ammoniak till en gallon varmt vatten.

•Vinegar är effektiv, men kan ta flera applikationer innan kalcium ackumulering är helt upplöst. CLR är ett effektivt rengöringsmedel som kan användas på badkar, handfat, blandare, dusch, duschdörrar och kakel för att ta bort kalcium snabbt. CLR är också effektiva för att avlägsna kalkavlagringar från rör och avlopp. När du använder CLR, bär gummihandskar och har tillräcklig ventilation.

•Att hålla ytor resistenta mot kalcium uppbyggd, torka dem med citronolja. Citronolja kommer att hålla duschdörrar, duschdraperier, kranar, kakel och dusch caddies gratis uppbyggd. Använd inte citronolja på baljor.