Ta bort hår från ett badrum handfat

När du borstar håret över badrum handfat eller rakning i det dagligen, kan hår enkelt täppa upp avloppet över tiden. Du kommer att behöva ta bort den för att hålla diskhon rinner fritt. Du kan oftast göra det själv, utan att behöva ringa en rörmokare, genom att följa några enkla steg.

Instruktioner

Att ta bort hår från en badrum handfat avlopp

•Dra ut avlopp propp till se om koagel av hår är fångas på det. Ibland hår kommer att fånga sig själv på den långa änden av proppen, där den lätt kan tas bort.

•Om håret är längre ner i avloppet, Använd en kolv för att försöka lösa täppa. Kontrollera att avtappningspluggen är öppen och blockera diskbänken är spill med en våt washrag. Om det finns inget stillastående vatten för närvarande backas upp i diskhon, fyll den halvvägs med varmt vatten. Ta ett dopp i sjön med långsam, stadig linjer. Om du kasta alltför kraftigt, kommer du stänk vatten på räknare och golv.

•Om kolven gör inte klart håret igensatt i ditt badrum handfat, få en hink eller panorera och placera det under röret. Med hjälp av tång eller en skiftnyckel, koppla ur fällan. Om det finns vatten inuti, kommer att det rinna in i skopan eller panorera.

•Rengör ut röret ordentligt, ta bort blodproppar av hår som orsakar blockeringen. Om håret är fångad högre och du kan inte nå den, använda ett uträtat klädhängare för att driva det tills det faller i hink eller pannan.

•Reassemble i avloppsröret och köra vatten i diskhon för att kontrollera framgången för hårborttagning och leta efter läckor. Låt vattnet kör i flera minuter medan du tittar på rören under diskbänken för eventuella droppar eller läcker. Om det finns någon, är ditt jobb klar. Om du hittar en läcka, dra åt lämplig anslutning.

Tips & varningar

  • Du kan förhindra hår täpps till ditt badrum handfat genom att med jämna mellanrum hälla blekmedel i diskhon.
  • Avloppsrensare kan vara effektiva på att ta bort hår blodproppar och andra blockeringar, kan de också orsaka skador på dina rör. Använda med med försiktighet.