Ta bort gamla bläck fläckar från säten

Ta bort gamla bläck fläckar från säten

En läckande penna skapar en otrevlig och ibland permanenta fläcken på dina platser. När bläck kommer i kontakt med tyg, följer det snabbt fibrerna. Det är bäst att ta itu med en bläck fläcken så snart som möjligt, eftersom färska bläck visar lättare att avlägsna än torkade. Det finns dock några metoder som kommer att ta bort gamla bläck fläckar och återställa utseendet på era platser, inklusive lädersäten.

Instruktioner

Tyg säten

•Lägg till två till tre droppar Kemtvätt vätska till en vit duk. Börja blotting den yttre kanten av gamla bläck fläcken. Fortsätta blotting medan du flyttar inåt mot mitten av satin. Upprepa processen tills bläcket fläcken är borta. Fortsätt till steg 2 om bläck fläcken är fortfarande synliga.

•Använd en icke-fet hårspray att bläcket fläcken och Låt sitta i två minuter. Blot fläcken med en ren trasa fuktad i svalt vatten. Fortsätta till steg 3 om bläck fläcken är kvar.

•Blot bläcket fläcken med en duk fuktad i en blandning av 1 dl vatten och 3 tsk bakpulver. Fortsätta blotting fläcken tills du har tagit bort alla spår av bläck. Klappa torrt med en handduk sätena.

Lädersäten

• Fyll en liten behållare med 1/4 kopp gnugga alkohol. Doppa toppen av en bomullspinne i gnugga alkohol. Gnugga bläck fläcken med den mättade bomullstuss. Doppa en ren bomullstuss i gnugga alkohol när först blir smutsiga. Fortsätta gnugga tills gamla bläck fläcken försvinner. Om bläcket förblir synlig, gå till steg 3.

•Håll hårtork på svag värme flera inches ovanför lädersäten. Flytta hårtorken i en stadig rygg-och-tillbaka rörelse tills sätena är torra. Rengöra och polera som du normalt gör med en läder renare och balsam.

•Dampen en luddfri trasa med aceton-gratis nagellack remover. Gnugga bläck fläckar försiktigt med en fuktig trasa. Gnid in i cirkelrörelser i flera sekunder. Rengöra och polera sätena som vanligt med en läder renare och balsam.