Ta bort fläckar från konkreta uteplats

Betong har länge varit ett populärt material för användning i uteplatser eftersom det är relativt billiga, hållbara och stark. Även om betong har en lång lista med positiva egenskaper när det gäller dess användning som byggnadsmaterial, är fläcken motstånd inte en av dem. Betong är ett poröst material, och färgning kan vara ett problem. Om du har konkreta uteplats, är det bra att veta några beprövade fläck borttagning metoder.

Instruktioner

•Ta bort oljefläckar färska från betong med flytande diskmedel, vatten och lite kattsand. Blöt ner oljefläck och applicera lite diskmedel. Skrubba fläcken kraftigt arbetar tvålen till en tjock lödder. Spridda kattsand över området för att absorbera tvål och vatten. Skopa upp den kullen (kassera det enligt lokala lagar), och skölj.

•Använd en högtryckstvätt för mögel, mögel och alger stain removal. Fyll den med två delar varmt vatten till en del syresatt blekmedel (natrium per karbonat) lösning. Spränga bort fläckar utan att oroa dig för att skada någon omgivande växter, eftersom denna lösning är giftfri.

•Kontrollera en pasta från mjöl och väteperoxid för fläckar orsakade av fallande frukt. Sedan, skrubba bort fläckar med hjälp av en skrubb borste. Försök inte att ta bort dem med tvål, eftersom detta kan bara bidra till att göra att det som i.

•Don gummihandskar och skyddsglasögon och användning en renare som har oxalsyra som dess aktiva ingrediens till ren rust fläckar från din betong. Blanda en lösning av oxalsyra och varmt vatten, enligt tillverkarens anvisningar. Skrubba fläcken, igen med en nylon scrub pensel och låt maskinen så att sitta och arbeta på fläcken i 15 minuter. Skölj noga för att avsluta jobbet. Undvik att använda blekmedel. Det har en otäck vana att orsakar järn att ställa och fläcken blir ännu svårare att ta bort.

Tips & varningar

  • Gäller en konkret sealer för din uteplats att ge ytan med bra fläcken motstånd i framtiden.