Ta bort fisk lukt från dina händer

Jag älskar fisk. Jag skulle inte emot äta fisk varje dag. Vad jag har emot är fisk lukten kvar på händerna efter att förbereda fisk. Fisk lukt är inte lätt att bli av med. Tvätta händerna med vanlig tvål och vatten fungerar inte för att ta bort fisk lukter. Det finns några specialitet produkt säljs speciellt för att ta bort fisk lukt. Dessa produkter är dyra och ofta fungerar inte bättre än dessa enkla gamla gammaldags tips att ta bort fisk lukt. Nästa gång du förbereder hålla fisken detta i åtanke.

Instruktioner

•Wash händerna med en mild maträtt tvättmedel och socker. Häll lite milt diskmedel i din handflata och lägga till 1 till 2 matskedar vanligt socker. Blöt händerna bra för 2 till 3 minuter och skölj. Detta kommer att ta bort fisk lukter och hjälper exfolierar torra huden på händerna samtidigt.

•Wash dina händer i färsk citronsaft. Skär en citron på mitten och pressa saften i varje palm och runt fingret och resten av din hand. Låt sitta i en minut eller 2 och skölj med vanligt vatten. Använd inte citron om du har småsår eftersom det kommer att brinna.

• Använd rostfritt stål. Gnugga framsida och ryggen på händerna över en rostfri yta kommer att ta bort fisk lukt. Använd en rostfri diskbänk, gryta eller stekpanna.