Ta bort fett från metall

Hushållens fett kommer från stekning livsmedel som bacon, hamburgare och fisk. Det kan också komma från att arbeta på uppgifter runt huset som kräver smörjning av rörliga delar. Eftersom det är en sentimental, klibbig substans, kan fett vara svårt att ta bort, särskilt från metallföremål. Det finns affären avfettningsmedel du kan köpa för att göra uppgiften, men du har förmodligen några ingredienser som du kan använda just nu i ditt skåp.

Instruktioner

•Torka av så mycket av fettet som du kan med hushållspapper. Om fett är mycket tjock, Använd en plast skrapa tillsammans med pappershanddukar.

•Placera en liten gnugga alkohol på en mjuk trasa. Gnugga metallen tills fettet försvinner. Du kan behöva använda mer alkohol på duken och hålla gnugga i några minuter för att avlägsna envisa fett.

•Ta bort fett från chrome och andra blanka metaller med hjälp av vinäger och en mjuk trasa. Spraya trasa med tillräckligt vinäger göra det fuktig och sedan torka fett bort.

•Rengör metall med en fett-skärning diskmedel som Dawn. Droppa några droppar direkt på metall, och sedan torka med en mjuk trasa eller Använd en skrubber för att lossa envis fett. Spola metallen rengöra under rinnande vatten.

•Inköpt ett allrengöringsmedel produkt som Orange Clean Pro multi-purpose renare & avfettningsmedel (se resurser). Denna produkt rekommenderas av tillverkaren för att rengöra fett från metall och rostfritt stål.

Tips & varningar

  • Du kan behöva upprepa ansökningarna om fett inte är helt bort första gången.
  • Orange Clean Pro multi-purpose Cleaner & avfettningsmedel är inte för att användas på lackade, aluminium eller lackade träytor. Gnugga alkohol är extremt brandfarligt. Hålla det borta från avfyra och flamma.