Ta bort enskilda väggplattor

Om du har en knäckt vägg kakel som har kommit, kan du hitta det är faktiskt ett mer komplicerat projekt än om det var en badrumsgolvet kakel. På en våning, du kan bara ta emot en hammare och mejsel. prova det på en vägg, och du kommer förmodligen att komma undan med en handfull bruten gips och ett hål i väggen. Vägg kakel borttagning tar lite mer tålamod och finess, så ta din tid. Se till att byta kakel omedelbart, eftersom öppet utrymme kan ge fukt att komma under de intilliggande plattorna.

Instruktioner

• Använd din injekteringsbruk såg för att gräva injekteringsbruk från rader runt den drabbade kakel. Skrapa på ytan först, sedan gradvis gräva ner i det med kort, hård rygg-och-tillbaka stroke, att låta söndersmulad injekteringsbruk falla som det kommer ut. Ta ut injekteringsbruk runt alla sidor av kakel, utan för att repa plattorna runt den.

•Köra din rakkniv kniv runt basen av kakel, sätta den i öppna utrymmen som du skapat genom att ta bort injekteringsbruk. Håll kniven i en vinkel, klippa banden mellan kakel och väggen. Skär inte in i väggplatta själv.

•Placera din kitt kniv i ett av fogarna, arbetar i slutet av det under kakel. Flytta kniven fram och tillbaka till Skjut den så långt under kakel som du kan få den. När det är något under kakel, inte bända det rakt ut (du ska bryta väggen), men snarare twist kniv handtaget vänster och höger att lossa kakel. Fortsätt tills det dyker upp.

• Använd din rakkniv skrapan att ta resterande limmet från väggen. Hålla skrapan en låg vinkel att undvika styckning i väggen själv. Gå långsamt. Rensa upp eventuella återstående injekteringsbruk bitarna i kanterna på hålet som behövs.

Tips & varningar

  • Om kakel är över en diskho eller annat område där du är orolig att det kan falla ut och bryta något under borttagningen, sätta en bit silvertejp över kakel ansiktet, ansluten till kakel ovanför, innan du börjar arbeta spackel under den.
  • Bära ögonskydd när du tar bort kakel, som de kunde bryta när som helst.