Ta bort en unken lukt från böcker med bakpulver

Ta bort en unken lukt från böcker med bakpulver

En unken lukt som kommer från en yta är ett tecken på exponering för fukt, vilket leder till mögel eller mögel. Även om mögel sporer kan vara osynlig på din bok, är skvallerbytta unken källare-liknande lukt svårt att ignorera. Att bli av med unken lukt är absolut nödvändigt, inte bara för friskhet av boken utan också att förhindra mögel från att förstöra pappret. Naturläkemedel, inklusive användning av bakpulver, hjälpa döda mögel och avlägsna unken lukt.

Instruktioner

•Kill mögel först för att bli av med unken lukt. Värm ugnen till 250 grader Fahrenheit. Öppna sidorna i boken och lägga den på en ugnsfast form.

•Vrid av värmen och placera bakning pan och boken inne i ugnen. Lämna boken inuti ugnen svalnar för att döda lukt-orsakar mögel. Ta bort boken och ugnsfast form från ugnen när den är helt svalnat.

•Lay bok inuti en stor plast blixtlås påse. Fläkt sidor öppna och strö bakning soda över sidorna att skapa en ljus damning. Förslut påsen och låt bakpulver att absorbera alla återstående unken lukt över natten.

•Ta bort boken från plast blixtlåsstängning påsen och tom kan bakpulver i en papperskorg. Använd en mjuk pensel för att damma av alla återstående bakpulver.

Tips & varningar

  • Ersätt med solsken och frisk luft för ugnen att döda lukt-orsakar mögel i boken. Hålla boken i solen i flera timmar att få bort mögel och dess unken lukt.
  • Använd bakpulver för att absorbera unken lukt från tidskrifter och andra pappersprodukter.