Ta bort en fett fläcken från läderskor

Läderskor kan vara dyr, läder är tålig och kan vara en god investering. Med rätt skötsel är läderskor stilrena och bekväma år. Om dina läderskor har varit offer för en olycklig fett fläcken, misströsta inte, och inte vänta. Även några timmar kan göra skillnaden mellan framgång att ta bort fett eller att sitta fast med fläcken för livet på dina läderskor.

Instruktioner

•Blot fett från dina läderskor med en mjuk trasa så snart som möjligt. Aldrig gnugga, som gnugga kan skada läder och i fett fläcken.

•Täcka den återstående fettet fläcken helt med en generös mängd majsstärkelse eller vit Talk, som vanligtvis kommer att absorbera fett. Låt lädret att för 10 till 12 timmar och sedan borsta pulvret från läder.

•Treat mocka med vinäger om majsstärkelse eller Talk inte avlägsna fett. Doppa en trasa i ättika och sedan pressa ut överskott vinäger så duken är lätt fuktig. Sandskädda fläcken med en fuktig trasa. Pensla mocka med en mocka borste torka i mocka och återställa nap. Försök inte använda vinäger på läder typer än mocka.

•Ta bort en envis fett fläcken med en kommersiell läder avfettningsmedel om andra metoder misslyckas. Tillämpa avfettningsmedel noggrant enligt produktens etikett.

Tips & varningar

  • Ring läder rengöring specialist om at-home tekniker inte fungerar eller om du känner sig osäkra om att ta bort fläcken.
  • En kommersiell läder avfettningsmedel bör den första försvarslinjen för nubuck läder, nubuck är lätt skadade och svåra att rengöra. Nubuck läder kräver också användningen av en speciell trasa eller borste.