Ta bort en Baby rot från en orkidé anläggning

Ta bort en Baby rot från en orkidé anläggning

Vissa orkidé växter reproducera av växande liten bebis rötter kallas keikis. Dessa rötter växa bort det viktigaste roten systemet eller stam och så småningom förvandlas till fullvuxna orkidé växter. Att ta bort dessa baby rötter är nödvändigt, eftersom annars potten blir för trångt. Även om rötterna kan kastas, är det vanligare att transplantera baby rötterna i en gryta med sina egna. Ta bort baby rötter från en orkidé anläggning måste göras noggrant för att undvika att skada den huvudsakliga anläggningen.

Instruktioner

•Pour 1 msk gnugga alkohol på en ren trasa. Använd en trasa för att torka bladet av en skarp, icke sågtandade kniven att sterilisera det.

•Sätt spetsen på kniven 1/4 tum ovanför liten rot. Roten kan vara allt från stammen eller från toppen av jordklumpen som exponeras på jord-linjen.

•Tryck kniven in i huvudsakliga orkidén växt. Skiva under små roten i en konkav form tills du avslutar 1/4 tum på motsatt sida av liten rot.

•Använd fungicid till en bomullspinne. Gälla avsnittet skära i huvudsakliga orkidén växt fungicid.

Tips & varningar

  • Om du vill växa små roten, lämna det på den huvudsakliga anläggningen tills det växer minst två blad.
  • Att plantera bort roten, tillämpa fungicid på botten av roten och placera det till en kruka fylld med fuktig torv. Infoga en träpåle bakom roten för stöd och placera den på en plats som tar emot partiell solljus. Dimma rot dagligen med vatten från en sprayflaska tills den växer.