Ta bort dekaler från en dörr

Dekaler på en dörr, om något placerats där av en familjemedlem eller tillverkaren (tillverkare ofta placera dekalerna på en dörr att ge instruktioner eller varningar om produkten) är sällan avsedda eller önskat att vara permanent. Detta betyder inte att de alltid kommer ut lätt, emellertid. Mycket beror på allmänna tröghet i limmet och hur väl det obligationer med dörren materialet--trä, vinyl eller stål. Om du tar extra tid för att ta bort dessa korrekt, blir du mindre risk att skada dörren medan du gör.

Instruktioner

•Spray dekal med WD-40, mättar det. Efter en minut har gått, för WD-40 till arbeta på lösa upp limmet, tryck försiktigt en trubbiga blad eller skrapa mot en kant på dekalen.

•Arbetar bladet under dekalen att lyfta det från dörren ytan. Du kan spraya mer WD-40 på det om det är svårt att ta bort. Ta din tid göra detta så du inte mar dörren med bladet eller skrapa.

•Dampen en trasa i varmt vatten. Tillsätt en droppe diskmedel eller hand tvål och gnid detta över området för att ta bort och dekal, lim eller WD-40 som finns kvar på dörren.

•Dampen en annan trasa i vanligt vatten--inte lägga till tvål-- och använda detta för att skölja bort området. Använd en torr trasa för att torka dörren.

Tips & varningar

  • Enligt WD-40 hemsida, wd40.com, denna produkt inte kommer att skada färg--det borde vara säker att använda även på målade dörren ytor (förutsatt att du inte repa färgen när en skrapa för att ta bort dekalen).
  • Om du inte har WD-40 å, prova babyolja eller tvål och varmt vatten för att lossa dekaler. Blötlägg en pappershandduk i antingen olja eller tvål vatten och gnugga över dekalen, mättar det. När dekalen har mjuknat, bort försiktigt det med skrapan. Dessa är både effektiva metoder, även om detta tar längre tid än om du använder WD-40.
  • WD-40 är ett brandfarligt ämne--Använd inte detta runt öppen eld.