Ta bort däck märken från mattan

Mattorna ger värme och komfort till hemmet, är de också svårare att hålla rent än lövträ eller kakel golv. Om din cykel var inomhus och du oavsiktligt däck märken på din matta, inte bandet. Som med andra typer av fläckar, med några snabba åtgärder och avsiktlig ansträngning, kan du göra försvinna dessa däck märken på din matta. Men testa rengöringsprodukter i ett inconspicuous område vara säker på att de inte kommer att skada eller missfärga din matta innan du rengör större områden.

Instruktioner

•Scrape något överflödigt gummi, smuts eller fett från däcket markerar med en sked, om tillämpligt.

•Välj en renare, tvättsprit, Kemtvätt vätska, club soda eller citrus lösningsmedel.

•Moisten en trasa med renare och blot eller försiktigt gnugga fläcken. Arbeta från ytterkanterna på fläcken till mitten för att förhindra dess spridning utåt.

•Spray eller långsamt Häll lite varmt vatten över fläcken att skölja området. Vakuum vattnet upp med ett vatten som utnyttjar vakuum eller blot det upp med handdukar.

•Upprepa processen två eller tre gånger med samma renare om du ser den arbetar. Om det inte fungerar, prova en annan renare eller Använd varmt tvålvatten (1 tsk diskmedel per kopp vatten). Använd en fett-fighting tvättmedel om det finns fett från däcket på din matta. Du kan också prova utspädd väteperoxid (en del peroxid, tre delar varmt vatten) på lättare mattor. Dock kan hålla i åtanke peroxid bleka fibrer.

•Skölj igen efter däck märken tas bort till helt packa städare. När mattan är torr, gå över den med en vanlig dammsugare att räta ut mattan högar.

Tips & varningar

  • Om du använder utspädd väteperoxid på däck märken, se till att låta lösningen sitta i 30 minuter under en tjock handduk. Ljus kan återge väteperoxid mindre effektiva.