Ta bort bläckpenna från torktumlaren

Ett mycket vanligt och frustrerande tvätt katastrofen är bläckpenna som du försummar att ta bort från en tröja eller byxor ficka. När pennan exploderar under torkning cykeln, är inte bara du kvar med färgfläckade kläder, men en färgfläckade torktumlare trumman också. De flesta torktumlare trummor beläggs med emalj och porslin och därför inte mycket genomsläpplig--bläck kvar bakom kan enkelt bakas på ytan av den torrare 's värme. För att noggrant ta bort bläck fläckar från torken kräver en hel del armbåge fett och rätt rengöringsprodukter.

Instruktioner

•Lossa torktumlaren. Se till att trumman är helt cool innan du kommer att arbeta som många allrengöringsmedel är brandfarliga när de utsätts för värme.

•Mix tillsammans en utspädd lösning av vatten och tvål (till exempel diskmedel). Kontrollera att lösningen är knappt trögflytande så måste du skölja den ur torktumlaren trumman när du är klar med din städning. Fukta en svamp eller rengöring rag i lösningen, och skrubba bort det bläck du kan från insidan av torktumlaren. Skölja bort tvållösning bra med en ren fuktig trasa.

•Om det finns fortfarande bläck kvar i torktumlaren, fukta en trasa eller svamp med all-purpose cleaner (som fantastisk eller formel 409). Alternativt prova med tvättsprit. Skrubba bort återstående bläck fläckar. Ta bort rester med en ren, fuktig trasa eller hushållspapper. Lämna torktumlare dörren öppen flera timmar för att möjliggöra rengöring vätska att helt försvinna.

•Bedriva en rättegång torkning springa för att se till att du har tagit bort alla pennanteckningar från torken. Skölj flera gamla handdukar, t-shirts eller trasor i vatten och vrid ur dem väl ut. Kör dem genom en hetta cykel på torktumlaren att se till att någon bläck som fortfarande får överföras till objekt som är förbrukningsvara--inte din nästa färska massa tvätt.

Tips & varningar

  • Upprepa steg 4 så många gånger som nödvändigt.
  • Bra städnings "Heloise" ger råd att kontakta kundtjänst på din torktumlare tillverkare få råd om hur att ta bort bläck fläckar.
  • Spraya aldrig lösningsmedel direkt in i torktumlaren trumman; alltid använda dem på en trasa eller svamp först.