Sydvästra vägg färger

Sydvästra vägg färger

Färgpaletter i sydvästra design varierar från den lysande blues och röda influerad av mexikansk inredning till stripig rosa och gula inspirerad av ökenlandskapet. Jorden-tone vägg färger speglar en mer traditionell rustik systemet, medan djärvare färgerna representerar en mer uppdaterad och urban vädjan. Sydvästra vägg färgalternativ omfattar mycket mer än Navajo vit och salvia-grön färg.

Sunset färger

Solnedgångar i öknen och bergiga landskapet i sydväst är en uppvisning av varm, intensiva nyanser av gult, rött och orange. Dra av dessa färger för en livlig kök, hem gym eller hemmakontoret designschema. Välj en gyllene gul färg med en orange nyans för väggar som accentuera starka arkitektoniska detaljer, som kiva eldstäder och välvda dörröppningar. Måla väggarna röda och glasyr dem med en gul nyans för en mer dynamisk utseende. Kontrasterande väggar och trim, såsom rostig röd flankerad av white ger visuella punch.

Öknen färger

Sandy rosa och bleka nyanser av brunt lägga till en känsla av quietude till sydvästra inredning. Använd dessa färger för sovrum och badrum väggar att balansera den djupa gröna, rikt röda och skarpa blues i tyger med starka grafiska mönster. Spanska och Mexikanska influenser på sydvästra design omfattar en mångfald av färger, men också texturer, från taggiga kaktusar att nubby gips till solen-slätade trä. Blekare öken toner hålla en fet färgpalett i schack.

Mountain färger

Bergen i southwesten är fyllda med mörka gråtoner, gräsbevuxen gröna, dammiga bruna och rökiga nyanser av vitt. Använd dessa färger för dina väggar till accent skinnmöbler, granit räknare, bedrövad-trä tabeller och vitkalkade trägolv. Salvia grön är en traditionell sydvästra färg färg, men rabatt inte fräschare bladgrönsaker eller rikare saftiga gröna. Som komplement till eldig sydvästra konstverk, använda lugnt gråtoner eller dämpad vita. Dammiga browns av sten och grus fungerar bra med jorden-tonade granit och rustika möbler.

Urban färger

Den särpräglade arkitekturen i sydvästra storstadsområden föreslår orange-rosa och turkoser, selleri gröna och citron gula. Välj mellan dessa färger till komplement utsatt vigas eller skalade log balkar, spanska koloniala antikviteter och Hacienda arkitektur med välvda dörrar och naturstensgolv. Interiörer från urban bostäder i southwesten återspeglar den yttre arkitekturen. Använda orange-rosa för traditionell infödda stil, blå och gröna för en rustik överklagande och solgult för att lysa en stil som betonar jorden-tonad design.

Liggande färger

Hem landskap i sydvästra betonar användningen av inhemska växter. Hämtar inspiration från gröna av kaktusar, blommor av suckulenter och den ömtåliga lila av Texas salvia blomman. Måla väggarna med färger som finns i trädgården, till exempel paprika orange, tomatillo gröna eller sommar squash gul.