Swamp Cooler borttagningsalternativ

Om du byter din kyla från en swamp kylare till luftkonditionering eller centrala luft, kan du sluta med ett dilemma. Du kanske inte vet om du ska lämna din swamp kylare på taket eller ta bort den. Om du tar bort det, kanske du inte vet vad man ska göra med hålet i taket. Du har förmodligen interiör ventilationshål att ta itu med också. Det finns flera alternativ, varav en är noga med att passa din budget.

Skylight

Installera ett takfönster i swamp cooler hålet är inte en enkel uppgift, men som de flesta människor har råd med. Det har också fördelen att belysning interiören i ditt hem och sänka elräkningen. Du kommer antagligen behöva göra hålet större. Om du planerar att göra arbetet själv, är en oscillerande verktyg utrustade med en skärande skiva bäst för jobbet. Du kommer att behöva göra några inramning i vinden och invändiga taket. Dina inköpta skylight bör komma med alla instruktioner du behöver; annars kanske du kan hitta det du behöver på nätet.

Solar Tube

Installera en sol rör efter borttagning av en swamp cooler är förmodligen det dyraste alternativet men en som har många fördelar på vägen. En sol rör ger naturligt ljus i ditt hem. Installera en sol rör är enklare än att installera ett takfönster eftersom ett kit kommer med förlängningsrör, nog för flera fötter vinden utrymme. En person kunde faktiskt installera sol rör för varje interiör vent hål, men du måste skära ett hål i taket för var och en. En fördel med sol rör över takfönster är att hålen i taket är mindre. Du kan behöva minska storleken på hålet din swamp cooler hade täckt.

Attic Fan

Det är bäst att ta bort kanalsystemet från din vind när du tar bort en swamp kylare från taket. Detta beror på utvecklingen av kondens inom trummorna, leder till mögeltillväxt. Om du inte vill ta bort i kanalsystemet, kan du installera en stor vinden fläkt i taket tomrum. Detta är en billig och enkelt åstadkommit uppgift. Har du redan El kroken ups kvar från träsket svalare, men du kommer antagligen behöva justera storlek för att passa fläkten.

Taket Patch

Den billigaste och mest genomförbara alternativet är att göra ett tak reparation jobb att fixa hålet i taket. Efter bort swamp cooler, kommer du Rama hålet för att passa en bit tak substrat och vissa bältros. Förhoppningsvis har du några kvar över från din senaste takläggning ersättning så att de matchar. Annars kan matcha ditt tak med nya bältros så nära som möjligt. Ett annat alternativ är att vänta på att avlägsna swamp kylare tills du tänker nytt tak ditt hem. Glöm inte att ta bort kanalsystemet på vinden och patch invändiga hålen.