Svingel gräs för kaniner

Svingel gräs för kaniner

Svingel är ett snabbväxande, tuff gräs som sprider sig snabbt i ängar och betesmarker. Eftersom det inte är en inhemska växt, ändrar det balansen i livsmiljöer för vilda djur, orsakar problem och djurens anpassning. Kaniner är direkt berörda av den okontrollerade tillväxten av fescue och wildlife management program har dokumenterat hur gräset hämmar normala vilda kanin befolkningen i många områden i USA

Svingel och gynnsam livsmiljö

Både boskap och svingel utmaning kaniner som bor i boskap betesmarker. Boskapen betar vegetation, inklusive svingel, ner till marken och trampa vad de inte äter. Det finns ingen täckning för kaniner i ett så utsatt område och inte mycket mat. När svingel överlever i ytterkanten av beta, skjuter ut andra växter, av vilka många ge goda täcker och Rekommenderad äta för kaniner. Eftersom kaniner är sådana populära prey djuren att flesta av dem bli middag för några rovdjur varje år, kan förlusten av skyddande vegetation och enkel tillgång till mat på allvar sänka en kaninbefolkning.

Svingel utvecklas till tät, hård står som hindrar kaniner från att röra sig fritt. På vintern är mats det ner platt under tyngden av snö och is, som tillhandahåller lite. Men om en svingel fältet lämnas obrukad, över tid återställer den naturliga följden av inhemska växter vicker, blackberry, broomsedge och andra bra kanin livsmiljöer och kanin befolkningen i området returer.

Svingel feber

Svingel är invasiv nog att utveckla monokulturer där det är gratis att Inkubera patogener okontrollerat. De flesta bestånd av tall svingel är infekterade med endophytes som orsakar förgiftningen på boskap. Sjukdomen medför feber, andnöd, förlust av aptit och vikt, låg fertilitet, hög fostrets dödlighet och minskad mjölkproduktion. Försöksdjur vid University of Kentucky resulterade endophyte-infekterade mat i en mängd olika skadliga effekter, från låg spermier räknas och äggproduktion ökade abort av Foster, små kullar och utvecklings-oordningar av nyfödda. Minskad kullen storlekar var ett allvarligt problem i en Missouri Institutionen för kulturvård forskning webbplats.

Efter svingel invaderade flera forskning pennor, tappade kanin överlevnad precipitously. Bluegrass pennor produceras 112 kaniner i två år, men svingel pennor lyckades endast 42 kaniner. Forskarna hade att överge pennor efter några år eftersom svingel växte så aggressivt och kantade ut så många andra växter, att det var svårt att hålla kaniner vid liv i den. Orsaker till hög dödlighet kan ha varit endophyte svamp som minskad kullen storlek, förvärras av stress från förlust av transportskyddet och ätliga gräs svingel ersatt andra sorter.

Svingel som sista utväg mat

Kaniner kan äta svingel gräs, men det är inte ett förstahandsval för dem. En kaninens tänder fortsätter att växa under hela dess livstid. Tugga igenom tuffa gräs är det huvudsakliga sättet som kaniner bära ner sina tänder. Igenvuxna, felställda tänder är smärtsamma, och en kanin drabbats av dem inte kan äta och inte kommer att överleva. En kanin är en äta maskin, konsumerar en kost av låg-näringsämne gräs hela tiden. Grovfoder rör sig genom den kaninens mag-tarmkanalen och förhindrar mag stasis, som kan döda en kanin inom dagar. Glupsk kaniner är som människor eftersom de älskar god, söt mat, och de föredrar näringsrik baljväxter som alfalfa, timothy gräs och orchard gräs till torr, intetsägande svingel. I ett vinterlandskap, dock där svingel och inte mycket annat växer, kaniner äter svingel, och det ger viktig dental nötning och ger dem grovfoder som håller deras tarmsystem fungerar korrekt.