Svarta blad på tuja

Tuja är blå-gröna cypress träd eller buskar odlas ibland som privatlivet skärmar på grund av sina breda, fördelande grenar och vintergröna blad. När bladen börjar bli brun eller svart, du måste vidta omedelbara åtgärder för att lösa de hälsoproblem som har lett till missfärgning. Missfärgade tuja är ointressant och kan sprida sjukdomen till andra delar av trädgården.

Bakteriesjukdomar

Enligt North Dakota State University hemsida, kan svarta grenar och lövverk på tuja vara resultatet av bakterier som frodas i alltför fuktig, fuktiga miljöer. Vatten som sitter på grenarna av tuja skapar en plats för bakterierna att frodas, leder till missfärgad, slemmiga fläckar på träd eller buske. Undvik övervattning av tuja och se till att marken runt basen av trädet rinner väl för att förhindra osunda markförhållanden.

Twig Blight

Phomopsis juniperovora är en sjukdom som orsakar twig mjöldagg av tuja träd och buskar. Twig mjöldagg sjukdom orsakar spetsarna på grenarna vända mörkbrun, grå eller svart som det fortskrider. Senare i tillväxt stadier av sjukdomen, enligt Penn State, små svarta pustler form. Detta är spore-producerande platser att sprida sjukdomen vidare. Grenar som är holländske av sjukdomen uppleva missfärgning av alla bladverk. Kemikalier som innehåller thiophanate metyl är effektivt kontrollera twig mjöldagg. Beskära drabbade grenar.

Grå mögel

Botrytis cinerea och andra arter av botrytis orsaka ett tillstånd som kallas grå mögel på tuja. Som grå mögel växer, lövverket av tuja varv svart eller grå och ställer ut ett lager av mögel. Botrytis är ett allvarligt problem för tuja och kan visa sig ödesdigert, särskilt för unga eller stressad växter. Det finns inga kemiska kontroller för denna sjukdom. ta bort och bränna eller begrava drabbade grenar och hålla den växande miljön i tuja ren och väldränerad. Undvika skada växten under beskärning och Använd inte överskott gödselmedel.

Ramorum

Pestalotiopsis är ett släkte av svampsjukdomar som påverkar tuja, särskilt när anläggningen är svag, stressad eller utsätts för andra sjukdomar och skadedjur problem. Ramorum orsakar grenar och blad att vända mörkbrun eller svart, speciellt nära basen av växten. Både blad och mindre kvistar dödas. Ramorum är oftast ett mindre kosmetiska problem som är symptomatisk för större miljöhänsyn. Fungicider och försiktig beskärning, samt förvaltning av fukt och gödningsmedel innehåll marken, är nyckeln till att kontrollera ramorum.