Svarta blad på en Reblooming hortensia

Svarta blad på en Reblooming hortensia

Hortensior är en normalt härdig växt som kan falla offer för vissa allvarliga sjukdomar och skadedjur problem. Några av dessa, inklusive svamp, bakterier och miljö, kan orsaka en missfärgning av bladen. Dessa sjukdomar kan slå normalt gröna blad mörkt brun eller svart, som är ett vanligt tecken att behandling krävs. De flesta problem med svart blad är behandlingsbara, särskilt i de tidiga stadierna. Behandlingsmetoder och svårigheter beror på orsaken till och omfattningen av sjukdom.

Klassificering

Behandling av svart blad kan uppstå när du har identifierat sjukan. Blad med svarta fläckar orsakade av bakteriella infektioner behöver olika behandling än de med en svampinfektion, och behandling av fel sjukan kommer sannolikt att bli ineffektiva. Mildews och formar kräver mer ingående behandling än spotting orsakas av över sunningen eller vattna hortensia.

Svampinfektioner

Infektioner från Alternaria, Coniothyrium och Rhytisma arter av svampar är bland de vanligaste orsakerna till svarta blad i hortensior. Visst, dessa infektioner kan producera svarta fläckar, eller svartnar hela blad. Flesta svamp problem kräver en mångfacetterad strategi att befria hortensia och smutsa av problem. Först, ta bort alla blad, stjälkar och blommor för att förhindra ytterligare spridning. För det andra bör odlare gälla en lämplig fungicid enligt förpackningen. Denna process kommer att stoppa svampen sprider sig till andra växter, och kommer att rensa jorden så att bakterierna inte gå tillbaka.

Bakteriella infektioner

Hortensior drabbas av färre bakteriella infektioner än svampinfektioner, även om vissa fortfarande kommer att vända blad svart. Om tillväxtförhållandena inte är optimala, särskilt om för mycket vatten är närvarande, bakterier kan överväldiga jord och löv, skapa förutsättningar där nekrotiska fläckar börjar vända bladen svarta. Den vanligaste bakterieinfektion är i familjen Pseudomonas, även Xanthomonas och Corynebacterium är nära bakom. Varje typ kan orsaka svart blad på en hortensia. De flesta bakteriella problem börjar i marken och framsteg tills bladen har dött och fallit. Bota problemet genom att ta bort och ersätta förorenad mark och ta bort infekterade delar av anläggningen.

Över vattning

Över vattning kan vara ett allvarligt problem för krukväxter eller utomhus odlade hortensior. Om vatten är tillåtet att sitta på rötter, kan rotröta få fäste. Om den lämnas obehandlad, vända rötterna grå och mosig. Eftersom sjukdomen fortskrider, bladen kommer att vända mörkbrun eller svart i kanterna innan förtid faller av. Hortensior kräver vattnas en gång per vecka, längre än det är för mycket. Marken bör främja bra dränering för att förhindra bakterietillväxt och andra problem.