Svampen i en ampel

Svampen i en ampel

Många människor tycker att placera en anläggning i en ampel. Dessa växter lägga till färg och textur till din veranda eller inne i ditt hem. Växter i hängande korgar ofta utveckla svampsjukdomar, som påverkar deras hälsa och utseende.

Typer

Anthracnos är en svamp som påverkar träd, blommor och växter i Amplar. Denna svamp orsakar växter verkar sjuka och dödar växt stjälkar. Anthracnos sprids av infektiösa sporer på vinden. Insekt infestationer orsaka växter att utveckla en svamp som kallas sooty mold. Insekter som bladlöss och mealybugs utsöndrar ett ämne som kallas honungsdagg, som orsakar svarta svampen att utveckla.

Symtom

Anthracnos orsakar symtom som bruna blad fläckar och bruna blad tips. Strålpunkt och svårighetsgrad av sjukdomen är vanligen värd-specifika. Sooty mold orsakar svart svamp på anläggningen blad, stjälkar och blommor. Fula, är denna svamp inte vanligtvis skadliga för växter.

Kontroll

Du kan förhindra att anthracnos genom att placera din ampel i solljus och att tillhandahålla tillräcklig vattenavrinning och luftning. Tillämpa fungicider bidrar till att minska sannolikheten för anthracnos svamp. Insekter styrs genom att tvätta växter med en kraftfull vatten ström, som knackar insekter från anläggningen blad. Tillämpa hortcultural tvålar och oljor kan också eliminera insekter.