Svampen borttagning

Svampar, som omfattar formar och mildews, älskar att göra sina hem i våra hus. De kan vara oroande svårt att bli av om en person inte förstår vilka svampar är eller hur de reproducera. Beväpnad med några enkla verktyg och kunskap, men kan de flesta svampar tas bort från bostäder utan att behöva ringa en professionell.

Luftflöde

Ventilera din omgivning. Mögel kan samla i otäck kolonier när sporer inte resa långt---det är just vad som händer när luften i ett hem förblir stillastående. Att hålla luften flyttar kan förhindra sporer från avgörandet och ha chansen att växa. Ventilation påverkar också fuktighets- och halterna av hemmet, som också påverkar svampar.

Värme

Kontrollera temperaturen. Även om svampar kan sprida vid alla temperaturer, gör de flesta arter bäst på 75 grader Fahrenheit eller framför. Att hålla temperaturen lite på den svalare sidan således skapar en miljö som främjar inte som svamp tillväxt och garanterar att svampen kommer att få svårare att reproducera och växande.

Luftfuktighet

Håll koll på fuktighetsnivå. Precis som svampar som värme gillar de också fukt. Detta är en av de viktigaste skälen svampar är vanligast i badrum, källare och runt rören. För att bli av svampar, måste du hålla det torrt. Använda en avfuktare om du måste, och se till att du rengör upp eventuella spill som kan uppstå.

Blekmedel

Gå över hårda ytor med ett milt blekmedel vattenlösning. Blekmedel dödar och desinficerar många typer av svampar. Denna metod fungerar inte på trän eller material, men eftersom lösningen är vattenbaserade---även om lösningen har blekmedel i den, vattnet skapar en fuktig miljö som kan främja svampar tillväxten på lång sikt om vattnet inte fullt avdunsta snabbt nog. Det fungerar bättre på disk toppar, i kylskåp eller liknande områden.

Organiska ämnen

Bli av organiskt material. De flesta typer av svampar använder organiskt material som tidning och mat skal som mat källor. Detta är anledningen till att gamla böcker ibland har en unken lukt---små svampar använder papper av boken för att överleva. Att bli av med dessa material om du inte behöver dem garanterar att svampar inte kommer att ha en bra miljö att kolonisera.

Svepande

Torkar det upp och sopa ut. Flesta svampar kan inte överleva torra förhållanden, så om du har mögel på saker som duk, få den så torr som du kan. Ta objektet utanför om möjligt och sopa materialet försiktigt med en mjuk borste eller kvast.