Sump Pump utsläpp i septisk avlopp

För ett antal skäl är källaren mer benägna att översvämningar med vatten eller avlopp än de flesta andra delar av ett hem. Dessa översvämningar är ohygieniskt, potentiellt farligt och dyrt att rensa upp och reparera, så många villaägare ser för att installera enheter som kan lindra dessa problem så snart de uppstår. En sump pump är en sådan anordning, och förstå hur den tar bort avloppsvatten och andra farliga material från din källare är avgörande för att få den bästa användningen av den.

Sumpen pumpar

En sump är i huvudsak ett litet hål--oftast 2 fot i diameter med en 15 till 25 gallon kapacitet--grävt under grunden för ditt hem. Avloppet plattor tillverkade av perforerad plast eller lera kakel samla vatten på golvet i källaren och utsläpp i sumpen. När sumpen är fylld till en viss kapacitet, lyfter en sump pump vattnet ur sumpen, upp till marknivå och in i ett rör som transporterar vattnet utanför hemmet.

Sumpen pumpar och septisk System

Bostäder som använder en septisk system kan använda Sumpen pumpar, men sump pump bör aldrig installeras så att det utsläpp till septisk systemet. Därigenom kan ytterligare påfrestning på din septiska system och skada det allvarligt genom att tvinga systemet att hantera mer vatten än den är avsedd att hantera. I många områden är utsläpp din sump pump i din septitank olagligt.

Ordentlig Sump Pump Design

Tom Scherer av North Dakota State University Extension Service rekommenderar att Sumpen pumpar bör fullgöra minst 20 fot från ett hem. Ta del av lutningen på marken som sumpen pump utsläpp och aldrig låta sump pump ansvarsfrihet rinna tillbaka mot huset; Tillåt alltid ansvarsfrihet rinna utanför hemmet. Också ta extra noga så att sumpen pump inte ansvarsfrihet på vattenbrunnar, fönster brunnar, en septisk avloppet fält eller din nästas egendom.

Underhålla din Sump Pump

Som är oftast fallet med avloppssystem behandling, är regelbunden förebyggande underhåll det bästa sättet att undvika potentiella risker på grund av sump pumpen. Kontrollera alltid sump pump är inkopplad och inspektera sumpen och den sump utloppsröret genom att öppna lock och titta inuti. Scherer rekommenderar även hälla flera gallon vatten i tanken att tvinga pumpen för att slå på för att se till att det dränerar avloppsvatten ordentligt.