Stuckatur & mögel rättsmedel

Ger ett texturerat utseende, är stuckatur en tålig ytbehandling puts för både interiör och exteriör väggar. När stuckaturen blir fuktig, blir det mottagliga för mögeltillväxt. Inte bara mögel färgar stuckatur men den äter också bort vid gips lämnar husägare med en dyr reparation lagförslag. Lyckligtvis har kommer att flera gemensamma objekt döda mögel utan att skada stuckatur.

Syre blekmedel

En säkrare, mindre skadliga alternativ till klorblekmedel, syre blekmedel dödar mögel från stuckatur utan missfärgning ytan. Syre blekmedel är tillgängliga i tvätt gången av livsmedelsbutiker och varuhus och kommer i pulverform. Fyll en hink med 1 gallon varmt vatten och tillsätt 1 kopp syre blekmedel. Rör om blekmedel och vatten tillsammans med en sked tills blandas. Använd en luddfri trasa fuktad i blandningen för att torka ytan mögel av stuckatur. Låt blandningen sitta på stuckatur i 15 minuter innan avtorkning återstoden av med en ren trasa fuktad i vatten.

Vinäger

En mångsidig flytande, vinäger kommer att eliminera mögel samt någon kvardröjande unken lukt som vanligtvis följer med svampen. Utspädd ättika med lika delar vatten och mätta en trasa med blandningen. Torka formen av stuckatur och släppa in luft torka. För en starkare mögel och lukt remover, Använd outspädd ättika. Efter du har tagit bort mögel, torka stuckatur med ren vit vinäger och låt torka för att döda någon kvardröjande mögelsporer på ytan.

Borax

En vanlig ingrediens i olika hemlagade rengöring recept, borax säkert Rengör ytor och dödar mögel. Borax är dessutom en pulveriserad tvätt booster som hjälper till att hålla din vita ljus. För att ta bort mögel från hårda ytor som stuckaturer, lös 1 kopp borax i 1 gallon vatten och tvätta stuckatur ren. Lämna borax på stuckatur i 10 minuter innan torka rent med en fuktig trasa. Om du låter borax torr på stuckatur, tråkiga rester kan finnas kvar.

Överväganden

Det bästa försvaret mot svampen är förebyggande. Om stuckatur på en innervägg, hålla den så torr som möjligt. Mögel kan inte växa utan fukt. Ta bort alla mögel så snart som möjligt. Ju längre sitter mögel, troligare skadan inträffar. När du tar bort mögel, vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder eftersom mögel kan orsaka hälsoproblem. Gummihandskar, skyddsglasögon och glasögon som en N-95 respiratorn hjälper skydda dig från mögel och dess sporer.