Strukturen av en Snapdragon blomma

Snapdragon växten hämtar sitt namn från den unika "snapin" att blossom gör (ungefär som förslaget om en drake jaws) när tryckte för hand. Blossom förmåga att knäppa härrör direkt från strukturera av en snapdragon blomma. Detta, och den snapdragon blossom naturliga skönhet, har gjort detta plantera ett populärt val för trädgårdsodlare.

Introduktion till blomma anatomi

Blomma, eller "blossom," utgör den reproduktiva delen av en växt och återfinns i slutet av en stjälk. Basen av blomman, kärlet, har små gröna blad kallas foderblad som ger stöd för blossom och skydd för knoppen. Rör sig inåt, är de showiest delarna av en blomma kronbladen, som är ljust färgade för att locka insekter till inre reproduktiva delar. En blomma kan vara manlig, som innehåller endast ståndare; Kvinna, som innehåller endast en pistill; eller har båda reproduktiv strukturer, som är känd som en "perfekt" blomma.

Snapdragon anatomi

Många blommor är symmetriska, men speciellt utseende av snapdragon blommar har sitt ursprung i det faktum att de är bilateralt symmetriska (symmetrisk längs en axel). Strukturera av en snapdragon blomma fortplantningsorgan anses vara perfekt, som innehåller flera ståndare och en pistill. Kronblad av snapdragon blossom form två "läppar" som vakta ingången till blomman och loberna av dessa läppar bildar yttre kronblad av blomman, som också ses som "käftar" draken.

Blossom Distribution

Blomman stammen för en lejongapsgen anses faktiskt en spik. Snapdragon blommor bud längs längden på spike. Knopparna nära toppen av spike Blom senast, med knopparna ligger närmast botten av spike blommar först. Detta arrangemang av snapdragon blommar är attraktiv för många trädgårdsmästare och gör lejongap populära snittblommor.

Variationer i strukturen

"Dragon" utseende blomma anatomi är mest populära, men sorter kallas fjäril typ har utvecklats som har mycket breda kronblad. Höjden av anläggningen kan variera med dvärg sorter med snapdragon blommor som är mer tjockt grupperade. Dessutom om vanligen röda eller vita, snapdragon blossom kan även vara rosa, lavendel, gult och orange. Rosa sorten fås enklast genom att korsa röda och vita snapdragon växter.