Storleken på Jewel hallon växter

Hallon som växer i över 200 olika kända sorter i världen är små frukter från bramble växtfamiljen. Dessa inkluderar hybrid hallon som odlas också på en kommersiell nivå. Hallon finns i rött, lila, svart eller gul varianter, med röd är de mest populära. Juvel hallon finns en svart hallon mängd. Även färg, frukt storlekar och tillväxt drag som fruktbildningen gånger skiljer sig åt, har alla hallon växter nästan liknande mogna storlek.

Jewel hallon växter

Juvel hallon växter har tvååriga käppar eller stjälkar och perenn rötter. Canes växa från roten rotskott och producera vegetativ tillväxt under det första året av tillväxt och frukt under det andra året. De första året käppar benämns primocanes och de andra året käppar kallas floricanes. Växter har en mogen höjd av ca 10 fot, växa in i stora, täta 3 1/2-foot-wide buskar.

Juvel frukt drag

Frukten växer kraftigt växande växter med övergripande käppar det Rota på stem tips. Juvel hallon är full-smaksatt, hårt och glansigt. Sorten är bland de halva säsongen hallon. Frukten är redo att skörda mellan slutet av juni och början av juli. Även om jewel hallon är smakrika och stora i storlek, har de en kort skörd period. Svart hallon som smycke är allmänt mindre köldhärdig än de röda hallon.

Skörd Tips

Hallon är redo att skörda när frukten är lätt att skilja från kärna eller kärl. Kontrollera ofta frukt och skörden omedelbart efter mognad, som hallon är bland de mest ömtåliga frukter och förstöra snabbt. Kylskåp frukt efter skörd för att upprätthålla friskhet för tre till sju dagar. Mycket mogna bär med sannolikheten för nedbrytning före användning kan frysas för framtida bruk.

Att upprätthålla växter

Beskära juvel hallon växter regelbundet för att upprätthålla växtskydd, minska risken för sjukdom och förbättra frukt avkastning. Beskärning sker tre gånger om året på våren, sommaren och efter bära frukt. Skära ner de laterala grenarna till 8 till 10 tummen i mitten av mars. Under den andra beskärning, ta bort 2 till 3 inches av de nya skott under sommaren. Den tredje beskärning görs efter frukt skörd där de käppar som producerade frukt skärs till marken.