Stiftelsen plantering idéer

Stiftelsen plantering hänvisar till de anläggningar som används runt huset grunden för att förbättra hemmets utseende. Stiftelsen växter inte bara göra bostäder och andra byggnader ser mer välkomnande, men de hjälper också binda dem till resten av landskapet. De viktigaste punkterna att tänka på i ditt val av stiftelsen växter är att välja växter som fungerar bra med byggnadens arkitektur och välja växter med rätt storlek och skala.

Stiftelsen växter

Blommande foundation växter hjälpa lägga till säsongsbetonade eller år långa färg till landskapet runt byggnader och bostäder. En mängd av blommande buskar kan användas för ändamålet och rhododendron och azalea är bland de populära sorterna.

Knock Out rosor är härdig ros buskar som blommar hela sommaren och är resistenta mot skadegörare och sjukdomar. Växterna kan beskäras och underhålls på 3 till 4 fot och göra bra i sol eller halvskugga.

Summersweet är en annan blommande buske som gör väl som en foundation växt. Anläggningen har ovala blad och blommar med fluffiga spikar av vita blommor från mitten till slutet av sommaren.

Buskar som stiftelsen växter

Stiftelsen plantering kan åstadkommas med hjälp av buskar. Välja de som är härdig och långlivad. Använd högre buskar att mjuka upp hörnen av byggnaden, att göra vissa att de inte växer högre än den Rännsten eller takfot. Använd låg växande buskar under windows.

Acuba är en bra buske för stiftelsen plantering och olika guldstoft är särskilt attraktiv, med stora, mörkgröna blad spräcklig med gul. Busken har ett buskigt växtsätt och är väl lämpad för skuggiga områden. Acuba växer till en mogen höjd av 5 till 6 fot.

Rosy Glow Berberis är en lätt-till-växa, låg-underhåll buske med ljusa, rose-rosa bladverk. Busken är mycket tolerant av värme och torka.

Prydnadsgräs som stiftelsen växter

Prydnadsgräs blir allt populärare i landskap och kan användas effektivt som stiftelsen växter. Taller prydnadsgräs som fontän bambu (Fargesia nitida), som når en mogen höjd ca 8 fot, och jätte silver gräs (M. floridus), som också växer till ca 8 fot, är väl lämpade för att placera i bakgrunden. Maiden gräset är en annan tall växande sort med rosa, kopparfärgad plymer och övergripande stjälkar.

Lågväxande gräsen är väl lämpade för plantering runt kanten. Dessa inkluderar blå fescue och japanska blod gräs, som har gröna blad skiftar i mörkrött.