Steg för steg-hemstädning

Oavsett storleken på ditt hus, kan rengöring vara svår och tidskrävande. Att skapa en strategi för att rengöra ditt hus inte bara garanterar du täcka alla rum som behöver rengöras, men kan också spara dig tid. Prioritera din rengöring så de viktigaste och svåraste rum att rengöra komma först, och sedan arbeta dig ner till de rum som behöver lite mer än enkla städa.

Instruktioner

•Rengör köket först eftersom det används ofta. Gå igenom dina skåp och kylskåp, kasta ut utgångna och ruttna mat. Använd en trasa och rengöringsmedel att torka av räknarna och skrubba spis med svamp och spis renare.

•Rengör badrummet nästa. Rengöra toaletten med en borste och toalett renare. Torka av diskbänken med all-purpose cleaner och en trasa och använda glasrengöringsmedel på spegeln. Skrubba badkaret med en svamp och desinfektionsmedel att ta bort mögel.

•Walk genom resten av ditt hus och plocka upp alla röran. Slänga alla skräp som sitter ute och lägga undan alla kläder, böcker och andra objekt inte på rätt plats.

•Dammpåse dina möbler. Använda en dammvippa eller en trasa, besprutning med rengöringsprodukt. Damning bör omfatta dörrkarmar, Nattduksbord, bokhyllor, TV-apparater och DVD-spelare och takfläktar.

•Sweep golvet efter du damm på golv utan matta. Flytta möbler när du svepande, samla upp några dammråttor eller hairballs har samlat in under. Använd en SOPSKYFFEL eller ett vakuum för att plocka högar. Dammsug alla rum som har mattor eller matta.