Standardtoalett VVS

Standardtoalett VVS

VVS-toalett innebär ett betydande arbete eftersom många olika rör har att ansluta. När bygga ett nytt hem, eller installera ett nytt badrum, toalett VVS och design kommer att ta upp en hel del tid. Lära sig några standardtoalett VVS kommer att påskynda processen och guida dig igenom ett mer framgångsrika projekt.

Avlopp VVS

En av de mer komplicerade delarna av toalett VVS är avloppet, som anges alltid i golvet och består av en 3 - eller 4-tums bred rör som leder till ditt hem huvuddräneringsventilen linje. Normalt, PVC-rör används för toalett avloppet och dirigeras direkt till hemmets huvuddräneringsventilen, som också är en 4-tum eller större diameter PVC-rör. WC-avlopp drivs fram till golvet, direkt under toaletten själv, där den ansluter till en fläns som installeras på golvet. Toaletten fästen till flänsen med ett par bultarna.

Ansluta toalett avlopp

VVS för en toalett avlopp svårigheten är att göra anslutningen till hemmets stambanan. Om toaletten är på första våningen i en platta, detta innebär grävning och schaktning och är långt utöver omfattningen av den genomsnittliga hemmafixare entusiasten. I en andra våning eller första våningen över en källare uppkopplingen under golvet i golvet reglarna. 4-tums röret dirigeras till hemmets huvudlinjen, vanligtvis med en garderob bend gemensamt, som är en 90 graders böj på en lutning på minst 1/8 tum per fot. Toalett avlopp vent med en vertikal delen av röret i huvuddräneringsventilen stacken.

Levererar toaletten

Den andra sidan av toalett VVS är matarledningen till toaletten, som bär vatten direkt till toaletten tanken. Utan en matarledning, toaletten kommer att spola men fyller inte med vatten. Toaletten matarledningar består av en enda, kall vattenledning kör från hemmets viktigaste vattenlinjen på väggen bakom toaletten några inches från golvet. En avstängningsventil är installerat på slutet av framledningen och en tillförsel slang går resten av vägen till toaletten tanken.

Typer av rör

Idag används olika typer av rör att lod toaletter, inklusive plast, PVC och kopparrör. Eftersom alla matarledningar i hemmen är idag allmänt koppar röret och 1/2 tum i diameter, är detta den vanligaste typen av rör att använda för din toalett utbudet. Nästan alla avloppsrör är PVC på grund av dess korrosionsmotstånd, styrka och pris. Om du behöver ansluta PVC till koppar eller metall rör, finns specialinredning att göra anslutningen tillgängliga på VVS leverans butiker.