Stadier av blommande i Rhododendron

Stadier av blommande i Rhododendron

Rhododendron är användbara för deras vintergröna blad, liksom deras vackra blommor. De behöver vissa odlingsförhållanden att utföra väl. Rhododendron som konsekvent fuktig, sur jord. De kräver också afternoon skugga för leaf skydd, och morgonsolen för blomma produktion. Rhododendron tolererar kallare väder, förutsatt att det inte är för hård under tiden blomknoppar utvecklar. Bäst växande temperaturerna är mellan USDA zon 4 och 8.

Före Bud scenen

Aktiviteten under före bud är unik i Rhododendron. Proteiner behövs för att utveckla nästa års blomknoppar börjar ackumuleras omedelbart efter den blommande perioden. Dessa förändringar är inte märkbar för blotta ögat. Det är därför rhododendron blommor måste vara döda huvuden när blommorna vissna. Annars kommer att offras följande säsonger blomknoppar. Döda-rubrik förhindrar också utvecklingen av utsäde, som hjälper reservera växter energi. Om du planerar att starta Rhododendron från frö, inte döda-head. Fröet kan ta upp till ett år att mogna på plantan. Rhododendron har inte långa vilande perioder som några blommande buskar. Under vintern fortsätter tillväxtcykeln. Flesta Rhododendron kommer att blomma på våren eller försommaren. Det finns några arter som blommar i slutet av sommaren, och även under vintern. Så, den växande cykeln för varje art börjar strax efter att anläggningen har blommat.

Knopp scenen

Under bud blir även känd som viloperioden, det synlig svullnad av knopparna. Cellerna börjar använda de lagrade proteinerna för att elongate. Under den senare fasen av viloperioden, kommer att små bitar av färg bli synlig genom bud skalorna. När knoppen är närmare mognad, syns det ännu mer kronblad färg. Detta är ett kritiskt skede, och hårt väder kan förstöra den utveckla blomknoppar. Eftersom temperaturerna varierar i de flesta regioner, är det inte ovanligt att en rhododendron blomma ett år och inte nästa. När växer Rhododendron i marginalnummer zoner, är detta scenen som kommer att kräva vinterskydd.

Blomningen

Anthesis är beteckningen på scenen där en blomma är mogen och fullt öppnade. Gemensamma Rhododendron har många tratt-liknande blommor. Dessa blommor hålls i ett cirkulärt mönster kallas en takstol. Varje enskild floret har tio ståndare. Det finns några arter som producerar ett litet antal löst hölls bell-liknande blommor. Rhododendron blommor hölls på grenen tips. Azaleor klassificeras som Rhododendron. De representerar den minsta av gruppen växt. Majoriteten av azaleor håll deras blommor ensamma och har endast 5 ståndare per blomma. Om du ska välja att samla ovanliga Rhododendron och azaleor, kommer du att upptäcka att det finns många olika blomma typer. Vilda rhododendron är mer benägna att vara doftande, men ibland de aromatiska egenskaperna vidarebefordras till hybridsorter också.