Språket av blommor: färg symboliken av rosor

Språket av blommor: färg symboliken av rosor

Ros odling går redan 5000 år, enligt meaningofroses.com. Röda rosor är bland de mest populära, var den tidigaste kända rosa färgen rosa. Vid mitten av 1800-talet, hade gröna och gula rosor eskalerat i popularitet. Medan färgen pensionerna rosor med mening, härrör innebörd också från antalet rosor i en bukett.

Historia

Grekerna var bland de första att associera rosor med kärlek och skönhet, för de trodde att de första rosorna dök upp på Afrodites födelse som ett sätt för jorden att matcha hennes skönhet. Romarna förde vidare traditionen genom att göra steg ett emblem av Venus. Århundraden senare, Christian lore uppgav att rosor var ursprungligen vit och utan törnen. När Gud utvisas Adam och Eva från Garden of Eden, rose blev rött i dödande och växte törnen som en påminnelse om förlusten av perfektion.

Naturliga rosor

Moder natur har producerat rosa rosor längre än någon annan nyans. På grund av mjuk, rodnande skuggan är rosa rosor förknippade med tjejiga charm och oskuld. Enligt whatrosesmean.com menar mörkt rosa rosor att givaren är uppskattande medan ljusrosa betyder beundran och övergripande sötma. Röda rosor är symboliska för sann kärlek och passion, medan mörka, crimson rosor betyda att en är i sorg. Sunshine-gula rosor symboliserar vänskap och gott mod. Smeknamnet den "bridal ros," vita rosor är förknippade med renhet och blåögda oskuld, vilket gör dem populära bröllop blommor.

Konstgjorda rosor

Vetenskapen har gjort mänskligheten att manipulera den kemiska formeln av rosor, skapa färger inte ekologiskt möjligt. Blå rosor var född av en slump i ett laboratorium. På grund av spontan födelse har blå ros sedan dess kommit att representera mystik och sekretess. Svarta rosor, också inte finns i naturen, betyder sorg och sorg. Trots överflödet av grönt i den naturliga världen hade gröna rosor också betäckas kemiskt. Gröna steg har sedan dess kommit att representera fertilitet och hoppas på nya möjligheter i livet. Innan trädgårdsodlare kunde växa dessa unika rosor, produceras florister fortfarande dem av döende vita rosor i önskad nyans.

Kombinationer

Buketter som använder olika färgade rosor kommunicera mer komplexa betydelser. Vita och röda buketter representerar hängivenhet till sin sanna kärlek, att göra sådana kombinationer populära för brudar. Att ge gula rosor med röda tips är ett sätt för vänner att kommunicera önskan att ta förhållandet till ett allvarligare skede. Rosa rosor tillsammans med rött indikerar lycka i en nuvarande relation medan rosa och vita rosor är ett enkelt uttryck av glädje.

Missuppfattningar

Fram till 1800-talet var alla rosor i Europa vita, rosa eller en kombination av båda. Röda rosor blev populär när de fördes från Kina under 1800-talet, enligt professorshouse.com. När röda rosor blev populär, började menande bli kopplad till numret i en bukett. En enda ros är en brinnande hängivenhet till någons en och bara kärlek, medan ett dussin röda rosor är mer av en flirtig gest, signalering en önskan om en relation.