Spiral prydnadsgräs

Prydnadsgräs kan användas som landscapers ett sätt att få mer variation i sina jordiska dukar. Professor och chef för avdelningen för prydnadsväxter trädgårdsodling och landskapsplanering vid University of Tennessee, Mary Lewnes Albrecht hävdar att, "prydnadsgräs Lägg konsistens, kontrast, färg och året runt intresse till landskapet". Spiral gräs, i synnerhet, är ett iögonfallande tillägg till alla dekorativa trädgårdar.

Vad är en Spiral gräs?

Även om spiral gräs används som prydnadsväxter landskapsarkitektur som andra specialitet gräs, är deras klassificering som "gräs" tekniskt felaktig, eftersom dessa anläggningar ingår i familjen "Rush" kallas även "Tågväxter." Skillnaden mellan gräs och en rush är att gräs har platt blad och säv är runda. Säv finns i rak och spiral varianter, den senare som växer i en attraktiv korkskruv mode.

Typer av säv

Sortens spiral av säv finns det några som relativt lätt kan hittas. Juncus effusus "Citron Twist," kallas brukar "Randiga Spiral Rush" på grund av den gula remsan upp ena sidan av dess korkskruv blad. Sorten växer från 23 till 35 inches i höjd. "Stora Twister" spiral rush har mörkgröna blad varierar i höjd från 18 till 23 inches. "Unicorn Rush" har leaf struktur liknar den "stora Twister", men växer endast 12 till 18 inches hög.

Vård

Att vara strikt dekorativa, spiral rusar hålla inte till fot trafik, men är annars lätt att vårda. De kräver full sol eller halvskugga med en fuktig till våt mark. Lämpliga jordtyper för växande säv är normal, sand eller lera med pH-nivåer alltifrån neutrala, alkaliskt eller surt att vara acceptabelt. Dr Leonard Perry, förlängning professor vid University of Vermont, rekommenderar att de mest lämpliga att plantera säv är våren och hösten, men i norra delarna som inte upplever extrem värme, sommar kan också godtas.

Användningsområden

På grund av behovet av den rusar fuktig till våt jord, plantering utmed dammar eller strömmar är perfekt, men något fuktig, soligt område är lämplig. Vassen kan planteras i krukor som uteplats inredning så länge marken är fuktig och väldränerad. Lövverket av spiral rusa är dessutom ett utmärkt komplement till cut blomsterarrangemang.

Var hittar man säv

Med nuvarande landskapsarkitektur krav erbjuder mer lokala plantskolor och online trädgård distributörer ett ständigt växande utbud av växter, inklusive prydnadsgräs. Plantskolor som är specialiserade på vattenlevande växtliv skulle sannolikt ha spiral rush eller kunna rekommendera en leverantör till vetgiriga trädgårdsmästare. Om du väljer att köpa dina växter online, kommer med din favoritsökmotor stöd att hitta en leverantör för att köpa din spiral rush.