Spinkig växter kommer att överleva i en trädgård?

Växterna växer tall och spinkig när de inte får tillräckligt med ljus, när de är med tanke på för mycket kväve eller förvaras i temperaturer som är för varmt för dem. Start växter inne för tidigt också resulterar i spinkiga tillväxt. Spinkig växter är svagare och inte får göra och andra växter i trädgården. Även du kan försöka förbättra växternas situation, är det bättre att förhindra spinkiga tillväxt i första hand.

Börja inomhus

Frön kan vara igång inomhus, fyra till 12 veckor innan sista dödande frost, om du ger dem med rätt temperatur och ljus. Unga plantor behöver starkt ljus när de har vuxit, eller de ska växa spinkig och svag. Hålla dina plantor i ett soligt söderläge fönster. Om detta inte är möjligt, placera dem under två, 40-watts, cool-vit lysrör. Belysningen bör vara placerad ca 6 inches ovanför växterna och upp som växterna växa. Ge 16 timmars ljus per dag. Tillåt inte temperaturer för att få högre än 75 grader Fahrenheit eller dina växter blir spinkiga och benägna att sjukdom och insekt problem. Hålla växter ur utkast och från värme-element och varma apparater.

Solljus

Trädgårdsväxter blivit lång och spinkig när de inte får tillräckligt med sol. Detta kan inträffa om de är planterade i skuggan eller när större växter tränga dem ut. Enligt forskare vid Salk Institute för biologiska studier, växter konkurrerar med varandra om ljus och, när de inte får tillräckligt, en växt tillväxthormon kallas auxin växlar. Detta hormon orsakar anläggningen att sluta växa bladen och börja växa ett längre skaft för att växa i solen. Anvisningarna utsäde paket för plantering avstånd att se till att du inte trängsel dina växter.

Kväve

Växter behöver kväve för att växa. Kväve som spelar en viktig roll i fotosyntesen och hjälper växter gör protein de behöver för sund tillväxt. När växter inte har tillräckligt kväve, de utvecklar tunna, smala stjälkar och äldre bladen slå gul-grön för att möjliggöra nya blad tillgång till oavsett kväve är tillgänglig. För mycket kväve kan också orsaka spinkig växter. Testa din jord för näringsämnen så att du vet vilken typ av gödsel att använda.

Lösningar

Om du har spinkiga tomatplantor, plantera dem lite djupare än du normalt skulle. Detta ger dem möjlighet att bilda rötter högre upp på stjälken. Några tomatplantor bildar extra rötter när du plantera dem på sin sida, vilket gör dem starkare. Andra spinkiga grönsaker som paprika, aubergine och squash, inte kan planteras djupare eller de ska kväva. Försök satsa dem, i stället för att ge extra stöd.

Nyper den växande spetsen av en blomma stam uppmuntrar kraftigare tillväxt. Använda din miniatyrbild och finger för att pressa stjälken strax ovanför en uppsättning blad. Trots denna teknik används vanligt att ta bort bara en uppsättning blad, kan du använda den att ta bort upp till en tredjedel av höjden av en lång, spinkiga växt.