Spider Lilja blommar Tips

Spider Lilja blommar Tips

Spider liljor är en stor iögonfallande Lilja att växa i din blomsterrabatter eller i behållare, och de fyller gapet mellan sommarblommor och höst mums. Det finns flera färger och sorter, och beroende på var du bor kan de vara perenner. En sun-älskande växt, spider lily är ett perfekt val för de varma soliga ställen där andra blommande växter tenderar att dö ut i värmen.

Allmän Information

Spider Lilja är inte en sann lilja, som det är i familjen tempellilja, vilket gör det en del av familjen Amaryllis. De växer strikt från lampa divisioner; eftersom de är en steril växt, kommer inte att planterade frön växa.

Spider lily växter är något giftiga; äter en växt inte kommer att döda dig men det kommer göra dig sjuk. Pesky djur undvika spider liljor, så plantera dem runt din köksträdgård kan folie hjort, woodchucks eller andra skadedjur.

Växande Tips

Innan du köper spider lily lökar ska du se till att är det rätt för den zon du bor i; vissa sorter klarar sig bra i zoner 4 till 10; andra behöver zoner 7 till 10.

Sedan spider liljor klarar sig bra i krukor, och du kan plantera dem när som helst. Om de är den typ som måste zoner 7 och upp och du har frost, du kan ta växterna inuti och vinter dem svalt fram till våren. Den bästa temperaturen för vilande lökar är 45-55 grader Fahrenheit.

Spider liljor klarar sig bra i full sol, men bör inte torka ut eller kommer de att gå vilande.

Blommande Tips

Oavsett om planterade i trädgården eller i krukor, måste spider liljor månatliga gödselmedel. Använd ett gödselmedel för lökar, inte en allmän trädgård gödselmedel.

När liljorna har blommat, skära ned stjälkarna till marknivå. De blomma inte förrän sent på hösten när dagarna är heta och nätterna är svala.

Spider liljor vill inte bli störd, men efter att de har blommat du kan gräva upp lampan, ta bort alla nya lökar och plantera dem för att sprida dem runt.