Specifikationer för en hydroponiska DROPP tabell

Specifikationer för en hydroponiska DROPP tabell

Hydrokultur drip system finns i hem trädgårdar också som i bred skala jordbruk växthus. En hydrokultur system kontrollerad miljö uppmuntrar året runt frukt- och grönsakssektorn produktion. Den kontrollerade miljön också begränsar antalet skadedjur och sjukdomar i trädgården. Det finns flera typer av hydroponiska system, men DROPP systemet används ofta på grund av dess relativt enkel installation och anpassningsförmåga.

Hydroponiska system

Hydroponiska system är en metod för att odla växter utan jord. Vissa system spraya rötterna med de näringsämnen de behöver medan andra levererar näringsämnen med tillväxt medium annat än jord. Dessa medier är kokos, grus, sand, snäckor och andra porösa material. Hydroponiska system anta en av flera metoder för näringstillförsel: ebb och flod, aeroponic, vatten kultur, wick system, dropp system och näringsämnen film teknik eller NFT, system. Alla dessa system har en växa bricka, några fyllda med ett odlingssubstrat medan andra låter rotsystem dingla fritt in näringsämnen dimma eller lösningar. Drip system har en växa bricka, eller brickor, fylld med ett odlingssubstrat. I vissa konfigurationer kan detta fack har en tabell-liknande utseende.

Konfigurationer

Drip system består av en växande bricka eller behållare, en luftpump, en närande pump, dropp rör, ett dropp samlingsrör och en reservoar behållare som innehåller näringslösning. Luftpump luftar näringslösning och förhindrar näringsämnen växer stillastående. Näringsämne pumpen framdriver näringslösning genom en slang som leder in DROPP grenröret som leder den närande strömmen i talrika DROPP rör, var och en leder till en enda växt. Näringslösning droppar från DROPP röret till växter basen där det färdas genom odlingssubstrat. Växtens rötter absorbera näringsämnen via odlingssubstrat och överskott näringslösning avlopp, via röret, tillbaka in i reservoaren där det är återvunnet för använda i nästa näringsämnen DROPP.

Reservoar Tank, rör

Reservoar tankens storlek är beroende av antalet plantor den lever och vilken typ av näringslösning används. Vissa näringsämnen kräver mer vatten utspädning än andra. Oavsett tank storlek, men är slangen standard. Röret igång från pumpen till samlingsröret oftast mäter 1/2 tum i diameter. Rören leder från grenröret att plantera baser åtgärd 1/8 tum i diameter. Dränerande rören kan variera i storlek och leda tillbaka till behållaren.

Växande brickor och tabeller

När du upprättar en växande tabell, det finns flera konfigurationer som kan användas och dessa konfigurationer kan anpassas efter behov. En konfiguration använder växande facket som en tabell. Växande facket är förhöjda, via bifogade ben, att tabellhöjden och fylld med odlingssubstrat. Webbplats reservoaren under växa tabellen med rör som leder upp och över bordet till varje enskild anläggning. En annan metod, toppen kuvertmatning, webbplatser reservoaren bredvid växande facket. Rören leder ut grenröret längs ställningar som leder till växterna där rören droppa vatten i odlingssubstratet från ovan. En annan metod är att placera växter i förpackningar. Dessa behållare är fulla av odlingssubstrat och är ordnade på ett bord. Behållaren kan placeras antingen under tabellen eller vid sidan av växterna. Rör bära näringslösning till varje enskild anläggning och överskott näringslösning avlopp från botten rör tillbaka in i reservoaren.